Reiger Boys VR1 KTP Nieuw Roden VR1 1De zaalvoetbalvrouwen van Reiger Boys zullen vol zelfvertrouwen de laatste speelronde van 2017 in gaan. Vrijdagavond wist het team van trainer/coach Niña George-Koek met 2-1 te winnen van koploper KTP Nieuw Roden. Na een moeizame start van de competitie betekende dit de derde overwinning op rij, maar net zo belangrijk is de prima ontwikkeling van het vele talent dat de Heerhugowaardse ploeg herbergt.

Koploper KTP Nieuw Roden kende al een valse start van de wedstrijd aangezien men bij aankomst in Sporthal Waardergolf erachter kwam dat men het tenue was vergeten. Men diende dus de wedstrijd aan te vangen in het zwarte uit-shirt van Reiger Boys. Het was echter de ploeg in het geel die het beste aan de wedstrijd begon want nauwelijks een paar minuten op weg kon Chantal Hendriksen al de openingstreffer scoren uit een assist van Lotte Bijl. In het vervolg van de eerste helft ging het gelijk op met kansen aan beide kanten. Hannah Flapper had de 2-0 op haar schoen toen zij na een prima individuele actie bijna alles goed deed, inclusief het omspelen van de keepster. Haar inzet belandde echter op de paal waarna de bal tergend langzaam over de lijn het veld weer in kwam. Voor de koploper was vervolgens Grytsje van den Berg dichtbij met een schot op de paal, iets wat even later aan de andere kant van het veld herhaald werd door Chantal Hendriksen. In de slotfase van de eerste helft kwamen de gasten nogmaals opzetten, maar had de jonge keepster Isa de Vries twee puike reddingen op schoten van Bandringa en Huizinga.

Na de pauze ging KTP Nieuw Roden ten aanval, maar waren de beste kansen voor de thuisploeg. Zo kwamen Fabienne Rood en Judine Castricum in scoringspositie, maar ontbrak vooralsnog het geluk. Halverwege de tweede helft werd de voorsprong echter alsnog uitgebreid toen Rosa Kruijver vernietigend uithaalde na goed voorbereidend werk van Flapper: 2-0. De spanning was echter snel weer terug toen nauwelijks een minuut later Femke Mulder de aansluitingstreffer wist te maken. KTP Nieuw Roden nam risico door in de slotfase de keepster te laten mee spelen, maar het was juist de Heerhugowaardse doelvrouw Isa de Vries die zich kroonde tot vrouw van de wedstrijd. Met een tweetal fraaie reddingen hield zij haar ploeg overeind met de derde zege op rij tot gevolg.

Komende vrijdag 15 december is de laatste speelronde van 2017 als Reiger Boys op bezoek gaat bij FC Gelre. KTP Nieuw Roden speelt die avond thuis tegen Team Alkmaar/Sportstars.