Wartburgia was al een minuut bezig voordat het bij Jong Reiger Boys ook doordrong dat de wedstrijd was begonnen. Toen stond het dus al 1-0 voor Wartburgia, dat een start kende a la Max Verstappen. Eenmaal wakker, trok Jong Reiger Boys snel het initiatief naar zich toe. Eerst was er de vrije trap door Fiore, die maar net naast ging. Vervolgens gaf Evelyn de bal in de loop van Anika mee, die dit heel beheerst afrondde en binnen 7 minuten de stand weer gelijk trok: 1-1. Hierna ontwikkelde zich een spannend kijkspel met kansen over en weer. Jong Reiger Boys had een licht veldoverwicht, waarbij meteen de aantekening dat het aan keepster Jessica te danken was dat de rust met een 1-1 stand bereikt werd.

Na de hervatting was het Jong Reiger Boys dat meer alert uit de kleedkamers was gekomen, want binnen twee minuten scoorde Beau de (achteraf winnende) 1-2. Anne gooide aan de rechterkant in. Judith (de Bruin) transporteerde de bal vanuit de draai onmiddelijk door naar Joy, die vanaf de achterlijn de bal voor trok. Daar was Beau voor haar directe tegenstandster gekomen en zij schoot de bal knalhard in de touwen: 1-2. Daarna lag het initiatief duidelijk aan de kant van Wartburgia, dat hard op zoek ging naar een (gezien het gehele wedstrijdbeeld) meer dan verdiende gelijkmaker. Maar die kwam er niet, dankzij uitstekend (en soms met de moed der wanhoop) verdedigen van Ashley, Fiore, Fay en Anne. Ook de middenveldsters, met Amber weer centraal spelend, droegen hun steentje bij. En altijd weer was daar een zeer alert spelende Jessica als betrouwbare sluitpost. Zelf creeerde Jong Reiger Boys ook meerdere grote kansen. De mooiste aanval van de dag kwam bijna aan het eind van de wedstrijd. Valerie speelde op het middenveld heel achteloos met buitenkant rechts Sharon aan. Zij speelde de bal naar binnen naar Anika. Anika lanceerde Bianca, die de bal klaar legde voor de doorgelopen Valerie. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Valerie rakelings langs de goal.
Het was een zeer spannende wedstrijd, maar de eerste periodetitel is binnen voor Jong Reiger Boys.

Opstelling: Jessica Overtoom, Ashley Koeleman, Fiore Coli, Fay Rood, Anne de Kramer, Evelyn Schoon, Amber Hoogeveen (70’, Valerie Fleijsman), Anika Schulte, Beau Kaandorp (73’, Sharon Swart), Joy Kalmeijer, Judith de Bruin (60’, Bianca Webeling).