zaal 2017 11 17De Noordhollandse derby in de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen tussen Hovocubo en Reiger Boys is een prooi geworden voor de ploeg uit Heerhugowaard. De jonge talentvolle ploeg van trainster Niña George-Koek pakte hiermee de eerste zege van het seizoen, en die was zeker verdiend te noemen. Ondanks een 2-1 achterstand bij rust leverden zij in de tweede helft beduidend meer strijd dan het matige Hovocubo met een 2-4 eindstand tot gevolg.

In de eerste helft pakte Hovocubo tweemaal een voorsprong in Sporthal De Opgang. Al in de eerste minuut werd slordig balverlies van Reiger Boys afgestraft door Gisela van Ankeren al werd die goal rap teniet gedaan door een fraaie gelijkmaker van Sanne Brand. Suzanna Deckers bracht vervolgens de thuisploeg op een hernieuwde voorsprong en met iets meer geluk had de Hoornse ploeg nog een goaltje kunnen maken waardoor de tweede helft er wellicht anders uit had gezien.

Nu geloofde Reiger Boys nog volop in de kansen en dat was na de pauze duidelijk zichtbaar. Zelfs toen er op een gegeven moment een ploeg op het veld stond met een gemiddelde leeftijd van nog geen 18 jaar leverden zij volop strijd tegen de duidelijk meer ervaren Hoornse ploeg. Na sterk doorzetten kwam de gelijkmaker er dan ook van Judine Castricum, aan Heerhugowaardse zijde één van de uitblinkers vrijdagavond. Omdat de thuisploeg van Rudy Monden en Dick van Stralen in balbezit een te laag tempo hanteerde, teveel balverlies had, en te weinig strijd hanteerde werd dat even later nog eens afgestraft door Reiger Boys middels een treffer van Myrusha Victoria. Hovocubo probeerde de bakens te verzetten met een meevoetballende keepster, maar hier profiteerden de gasten na balverlies optimaal van en kon Rosa Kruijver de bal in het lege doel plaatsen. Na twee gelijke spelen en vijf nederlagen werd de zege voor Reiger Boys met luid gejuich ontvangen en teammanager Jesca Willemsen klonk zichtbaar opgelucht: ,,Ik zat de laatste minuten te shaken op de bank, maar dit is zo gaaf voor die meiden!". Trainer Dick van Stralen van middenmoter Hovocubo noemde de nederlaag van zijn ploeg terecht: ,,Ik heb hier vooraf voor gewaarschuwd. In een dergelijke derby moet je extra strijd leveren en dat heb ik vanavond niet gezien".

Beide ploegen mogen komende vrijdag 24 november opnieuw aan de bak. Hovocubo gaat dan op bezoek bij FC Gelre terwijl Reiger Boys thuis Drs. Vijfje ontvangt.