IMG 5672Jong Reiger Boys – FC Almere VR1, een mooi affiche. Met twee jonge, aanvallend ingestelde teams die verzorgd combinatiespel spelen. De eerste paar minuten was het wederzijds wat aftasten en werd het zelfs wat saai doordat beide ploegen veelvuldig de bal terug speelden op hun keepsters. De eerste goede aanval van Jong Reiger Boys was meteen raak. Vanaf het middenveld speelde Fiore de bal over de verdediging heen naar Judith (de Bruin). Die liep door tot vlak bij de goal en legde precies op tijd de bal naar links af, waar Joy die inzet slechts hoefde in te tikken: 1-0.

Twaalf minuten later mocht Evelyn de eerste corner van de wedstrijd nemen. Zij plaatste de bal op het hoofd van de vrijgelopen Beau, die keurig inkopte: 2-0. Almere deed er alles aan om de stand een draaglijker aanzien te geven, maar slaagde er niet in echt gevaarlijk te worden. Tot aan de voorste linie ging het goed, maar vervolgens werd de bal onderschept door bijv. Anne of Tessa. Judith (Kouwen) en Ashley konden zich zelfs geregeld vanuit de verdediging met de opbouw bezig houden. De gevaarlijkste aanvallen kwamen van Jong Reiger Boys zijde, waarbij er met iets meer koelbloedigheid een hogere score bij de rust in had gezeten.

Na de thee zette Almere nog eens extra aan en met het voordeel van de harde wind in de rug, bouwde het aan een optisch overwicht. Omdat de verdediging van Jong Reiger Boys telkens uitstekend stond opgesteld, resulteerde dit niet in serieuze kansen, op een heel fraai afstandsschot na, dat op even fraaie wijze door Joyce tot corner werd verwerkt. Na bijna een half uur in de tweede helft, rukte Tessa vanuit de verdediging op. Zij speelde Judith (de Bruin) bij de zijlijn aan, die de bal verrassend in één keer door transporteerde naar Fay. Fay speelde de bal om de ver uitgelopen keepster heen en scoorde vanuit een moeilijke hoek in het nu lege doel: 3-0. Die goal brak de weerstand bij Almere, waardoor Reiger Boys nog twee keer kon scoren tot een enigszins geflatteerde 5-0 eindstand. Eerst was er de voorzet van Sharon, die vlak voor de goal langs alles en iedereen heen rolde, om uiteindelijk door Valerie weer in het strafschopgebied te worden gebracht. Daar legde Joy de bal keurig klaar voor Fiore, die met een gemeen rollertje de bal langs de keepster in de verre hoek schoof: 4-0. Vijf minuten voor het einde stuurde Sharon Zoë diep, die sneller was dan verdedigsters en keepster tezamen en in alle rust de bal in de korte hoek prikte voor de 5-0 eindstand.

Opstelling: Joyce Meijer, Ashley Koeleman, Judith Kouwen, Tessa Saueressig (75, Valerie Fleijsman), Anne de Kramer, Evelyn Schoon, Fiore Coli, Fay Rood, Beau Kaandorp (46, Sharon Swart), Joy Kalmeijer, Judith de Bruin (80, Zoë Dobber)