Reiger Boys Team Alkmaar 3In de Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal heeft Team Alkmaar/Sportstars vrijdagavond de eerste driepunter van het seizoen gepakt door de derby bij Reiger Boys met 1-2 te winnen. In Sporthal Waardergolf was deze stand al bij rust bereikt. De Alkmaarse formatie mocht zich gelukkig prijzen met de zege want op basis van de tweede helft had het zeer jonge Reiger Boys zeker een punt verdiend.

Ten opzichte van de bekerwedstrijd bij aanvang van dit seizoen die door Team Alkmaar ruim werd gewonnen was het nu veel meer een wedstrijd. Het niveau was weliswaar niet hoog, maar de strijd en spanning vergoedde een hele hoop. Met name in de beginfase leek het jonge Heerhugowaardse team van Niña George-Koek teveel ontzag te hebben voor de ervaring van de Alkmaarse formatie van Calvin Timmers. Binnen tien minuten hadden de gasten dan ook een 0-2 voorsprong genomen via doelpunten van Aaike Verschoor en Simone Brussel. Hier viel op zich niets op af te dingen want de thuisploeg speelde bij balbezit te slordig en onrustig. Tegen het eind van de eerste helft leek Reiger Boys echter wakker geschud en kwam men steeds beter in de wedstrijd. Op slag van rust maakte de pas 15-jarige Zoyla Barendse, die opnieuw een prima indruk achter liet, na een vlot lopende aanval dan ook de aansluitingstreffer: 1-2.

Deze stand was het sein voor een spannende tweede helft en die kwam er ook waarbij Reiger Boys regelmatig het betere van het spel zonder tot al te veel kansen te komen. Keepster Roxy Klaver van Team Alkmaar moest continu op haar hoede blijven onder meer bij mogelijkheden voor Barendse en aanvoerster Lotte Bijl. Hetzelfde gold echter voor haar collega aan de andere kant Jacky Reus die bekwaam redde op een inzet van Brussel en Milenca van Ee op de paal zag schieten. Nadat de zoemer voor het laatst had geklonken was de vreugde dan ook groot bij Team Alkmaar na de eerste zege van het seizoen. Coach Timmers van de Alkmaarders roemde de strijd die zijn ploeg had gegeven en gaf toe dat zijn ploeg het zwaar had in de tweede helft. Namens Reiger Boys gaf manager Bob Kool aan dat de progressie die de Heerhugowaardse formatie wekelijks boekt hem totaal geen zorgen baart voor de toekomst: ,,De jonge speelsters manifesteren zich steeds meer en de volgende talenten kloppen alweer op de deur. Ik ben er dan ook van overtuigd dat wij in de loop van het seizoen nog mooie resultaten gaan boeken met dit team".