Hellas Sport Reiger Boys 3Reiger Boys is zaterdag voor het eerst in deze competitie tegen puntenverlies aangelopen. Op bezoek bij Hellas Sport in Zaandam speelde de ploeg van trainer/coach Wesley Visser met 0-0 gelijk. De Heerhugowaarders mogen hiermee de handjes dichtknijpen want op basis van de tweede helft had vooral de thuisploeg recht op de overwinning.

Op Sportpark Hoornseveld was het zaterdagmiddag een sportieve wedstrijd onder leiding van de uitstekende fluitende scheidsrechter Van Hesse. Er viel in de eerste 45 minuten echter niet veel te genieten, omdat het spel zich voornamelijk afspeelde op het middenveld en er geen kansen ontstonden. Dit was na de rust echter wel anders toen het Hellas Sport van trainer Miel Mans meer druk ging uitoefenen op het doel van Reiger Boys. Gelukkig voor Reiger Boys was keeper Guus van Wetering de enige speler die wel zijn normale niveau haalde, al had hij één keer het geluk aan zijn zijde toen een lob van Kiefer Smis via de lat het veld weer in stuiterde. Reiger Boys kon hier niets tegenover stellen en pas in de 70e minuut van de wedstrijd kwam de eerste doelpoging van de geel-zwarten toen invaller Martijn Grooff de bal recht in de handen van keeper Ory Hoogland schoot.

Ook in de slotfase had de thuisploeg het betere van het spel en kropen de gasten in de slotminuut nogmaals door het oog van de naald toen Sims van dichtbij afvuurde. Van Wetering leek nu wel geklopt, maar de bal belandde tegen het uitgestoken been van de doelman waarmee de wedstrijd eindigde zoals het begon. Waar de Zaandammer trainer Miel Mans na afloop tevreden was over de inzet van z'n team, daar was zijn collega Wesley Visser een stuk minder gelukkig doch realistisch: ,,Dit was een zeer slechte wedstrijd van onze kant en terugkijkend kan ik alleen maar opgelucht zijn dat we na 5 wedstrijden nog ongeslagen zijn want Hellas Sport had hier eigenlijk de overwinning verdiend".

Voor beide ploegen volgt er komende week eerst een midweeks programma in de beker als Hellas Sport LSVV ontvangt en Reiger Boys op bezoek gaat bij Winkel. Volgende week zaterdag volgen dan weer competitieverplichtingen met een heuse kraker. Reiger Boys dat nu dus 2e staat ontvangt dan namelijk de huidige koploper OFC.