Jong Reiger Boys ARC VR2 1De wedstrijd tegen ARC begon spectaculair, met binnen 40 seconden kansen voor beide goals, maar doofde al snel uit. ARC was deze wedstrijd amper of niet in staat om gevaar te stichten voor de goal van Jong Reiger Boys, waar Jong Reiger Boys zelf regelmatig door de verdediging van ARC heen brak. De 5-0 eindstand was allerminst geflatteerd.

Na slechts drie minuten spelen werd de ban al gebroken. De keepster van ARC slaagde er niet in een harde inzet van Anika adequaat te verwerken, waardoor de attent reagerende Beau de 1-0 voor het intikken had. Beau was even later betrokken bij een vloeiende aanval die, zoals vaker het geval, begon bij Joyce in de Reiger Boys verdediging. Joyce speelde Fiore aan, die naar Fay passte. Het spel werd verplaatst naar de rechterzijlijn, waar Anne de bal over de verdediging heen speelde en zo Beau weg stuurde. Zij ging a la Max Verstappenom haar tegenstandster heen en trok de bal terug op Zoë. Het schot van Zoë kon ternauwernood gekeerd worden door een speelster die zich in de baan van het schot wierp. Tegen het einde van de eerste helft, was het Zoë die de bal panklaar legde voor Fay. Haar schot in de verre hoek verraste vriend en vijand en met name de keepster van ARC: 2-0.

In de tweede helft werd steeds duidelijker dat Reiger Boys voetballend verder is in de ontwikkeling dan ARC. Waar ARC zich noodgedwongen beperkte tot de lange bal, liet Jong Reiger Boys bij tijd en wijle flitsend combinatievoetbal zien. Vooralsnog resulteerde dat wel in kansen, maar nog niet in doelpunten. In de elfde minuut zette Valerie goed door en stuurde zij Zoë diep. Zoë was sneller dan de twee verdedigsters naast haar en rondde beheerst af: 3-0. De 4-0 volgde zo’n 5 minuten later, na een aanval uit het ‘Handboek voor de voetbal-trainer’. Na een terugspeelbal speelde Joyce Judith (Kouwen) aan. Die plaatste de bal naar links op Sharon. Na een dubbele één-twee met Anika, kwam Sharon vrij voor de keepster, die ze volkomen kansloos liet: 4-0. Even later een zelfde situatie. Judith (Kouwen) en Ashley zorgden van achteruit voor de opbouw en dit maal was het Amber op het middenveld die Sharon diep stuurde. Haar voorzet kon op het laatste moment door de ARC verdediging worden weggewerkt. Bianca speelde Evelyn vrij, die vanaf zeker 25 meter maar net naast schoot. Het slotakoord, letterlijk, want de scheidsrechter hervatte de wedstrijd niet meer, was voor Sharon. Ditmaal was het Bianca die haar de bal in de loop mee gaf. Vrij voor de keepster had zij de hoek voor het uitkiezen om de 5-0 eindstand op het bord te zetten.

Opstelling: Joyce Meijer, Ashley Koeleman, Fay Rood, Judith Kouwen, Anne de Kramer, Anika Schulte, Amber Hoogeveen, Fiore Coli (67, Evelyn Schoon), Beau Kaandorp (57, Sharon Swart), Zoë Dobber, Valerie Fleijsman (57, Bianca Webeling).