Reiger Boys Opperdoes 1Reiger Boys heeft zaterdagmiddag de derde overwinning op rij geboekt en is daarmee samen met EVC en OFC medekoploper van 3A. De ploeg van trainer/coach Wesley Visser had een uur lang moeite om door de stugge defensie van Opperdoes heen te breken, maar behaalde uiteindelijk een verdiende zege (2-0).

Onder herfstachtige weersomstandigheden op Sportpark De Wending werd het voor beide ploegen een moeizame wedstrijd waarbij er in de eerste helft nauwelijks kansen vielen te noteren. Tegen de rust aan moest de keeper van Opperdoes twee maal handelend optreden bij een vrije trap van Pascal Kabalt en een afstandsschot van Daan de Vries. Ook in de tweede helft was het vaak niet even fraai, maar was Reiger Boys waar trainer Visser een zestal spelers miste, toch wel de betere ploeg.

De 1-0 voorsprong die na ruim een uur spelen door de mee opgekomen verdediger Timo Blind werd bewerkstelligd was dan ook wel terecht. In het laatste half uur moest Reiger Boys nog wel alle zeilen bijzetten om Opperdoes van de eigen helft te houden, maar keeper Guus van Wetering werd door de gasten nauwelijks in verlegenheid gebracht. In de slotfase werd het pleit definitief beslist toen invaller Martijn Grooff, die vlak daarvoor al een open kans had gemist, nu de keeper passeerde en de 2-0 liet aantekenen. Voor trainer Visser een enorme meevaller: ,,Als je zoveel spelers mist, je speelt geen geweldige pot en je pakt toch de drie punten dan kan ik niet anders dan tevreden zijn."

Volgende week zaterdag 14 oktober mag Reiger Boys proberen de ongeslagen reeks voort te zetten als men op bezoek gaat bij Sporting Andijk.