Binnen 50 seconden kreeg Jong Reiger Boys de eerste kans, toen Valerie een verkeerde uitspeelbal van grote afstand over de keepster heen, in het zijnet krulde. Dat beloofde nog wat, maar eerst moest Joyce gestrekt naar de hoek om een vroege achterstand te voorkomen. Vanaf dat moment bouwde Jong Reiger Boys aan een veldoverwicht, hetgeen in een reeks van kansen en corners (12 corners over de gehele wedstrijd gerekend, tegen 2 voor DVVA) resulteerde. Beau kon van de rand strafschopgebied aanleggen, maar met een katachtige reactie voorkwam de keepster erger. Fiore probeerde met een ver afstandsschot de keepster te passeren, maar had het vizier niet helemaal op scherp. Bij één van de uitvallen van DVVA tikte Ashley met een perfect getimede sliding de bal net voor de snelle spits weg. Eén van de mooiste aanvallen begon bij Amber, die aan de rechterkant oprukte en Valerie aan speelde. Via een kaats kwam de bal bij Bianca, die voor gaf op Zoë in het midden. Haar eerste schot werd gesmoord in de verdediging, het tweede schot werd een prooi van de keepster.

Op slag van rust, ving Anika de bal aan de linkerzijde op. Na een één-tweetje met Zoë, gaf zij de bal scherp voor, waar Fay met een schijnbaar simpele voetbeweging de bal over de keepster heen in de goal transporteerde: 1-0.
Zeven minuten na de rust kwam de 2-0 voort uit een prachtige aanval. Joyce speelde na een terugspeelbal Anne aan. Die gaf de bal mee aan de oprukkende Tessa. Zij lanceerde, scherp langs de lijn spelend, Valerie, die de bal precies op maat voor gaf. Zoë tikte de bal beheerst in de goal: 2-0. DVVA kwam vervolgens weer wat opzetten, maar vond een goed opgestelde verdediging op haar weg, waar Judith (Kouwen) inmiddels centraal speelde, zodat Fay op kon schuiven naar het middenveld. Dat gaf haar ook de gelegenheid om op avontuur te gaan en in een lange rush langs de DVVA verdediging te snellen: 3-0. Vlot combinerend, slalomde Jong Reiger Boys nu regelmatig door de DVVA verdediging heen. Bij één van die aanvallen speelde Ashley de bal heel diep, waar de snelle Sharon de bal meteen voor bracht. De inzet door Bianca kon ternauwernood de keepster gekeerd worden. Aan de stand veranderde niets meer.

Opstelling: Joyce Meijer, Amber Hoogeveen, Ashley Koeleman, Fay Rood, Tessa Saueressig, Anika Schulte, Bianca Webeling, Fiore Coli (45, Anne de Kramer), Beau Kaandorp, Valerie Fleijsman (77, Judith Kouwen), Zoë Dobber (71, Sharon Swart)