Kansen creëren is geen probleem, kansen benutten is echter nog een dingetje. De samenvatting van de wedstrijd in één korte zin. ‘Maak je die goals, dan sta je met rust 3-0 voor en is de wedstrijd klaar. Nu maakten de meiden het zich onnodig moeilijk en moesten ze tot het einde toe blijven strijden’, aldus trainster Janny Timesela, die de overwinning als een extra verjaardagscadeautje beschouwde.

Meteen na het eerste fluitsignaal gingen beide ploegen er vol in, op jacht naar goals en de overwinning. Rijnvogels met veel fysieke kracht en slimheid, met name bij de levensgevaarlijke rechtsbuiten, die goed geneutraliseerd werd door Valerie en later door Ashley. Jong Reiger Boys zette daar wat meer voetballend vermogen en snelheid tegenover. Het resulteerde meteen in de eerste minuten al in kansen over en weer. Anika kwam in een soort sandwich tussen twee verdedigsters terecht, maar slaagde er toch in te schieten. Het schot ging net naast. Bij een snelle uitval van Rijnvogels was de zeer ver uitgelopen Joyce net op tijd om de bal weg te werken. Een verre uittrap van diezelfde Joyce bracht Zoë vrij voor de keepster, maar haar schot belandde in de handen van de keepster. Geleidelijk aan kreeg de verdediging, bestaande uit Valerie, Judith (Kouwen), Tessa en Anne, meer grip op de snelle aanvalsters van Rijnvogels. Jong Reiger Boys begon steeds meer druk te zetten en de kansen stapelden zich op. Een vrij trap door Beau ging naast, een vlammend schot door Zoë werd door de keepster van de lijn gegrabbeld en een schot door Anika werd stijlvol tot corner getikt door de keepster. Beau veroverde de bal op het middenveld en speelde Bianca aan op rechts. Die stuurde Zoë diep en Zoë trok de bal vanaf de achterlijn terug op de opgekomen Anika. Haar schot werd schitterend gepareerd door de keepster. Joyce op haar beurt deed dat even later ook, zodat de rust met een 0-0 stand werd bereikt.

Na de rust eenzelfde beeld, met een licht veldoverwicht voor Jong Reiger Boys, maar ook met gevaarlijke situaties voor beide goals. Fay schoot de bal hard, maar net naast. De mooiste aanval van de dag begon bij Ashley, die vanuit het achterveld met een crosspass Beau wegstuurde. Met een technische hoogstandje bracht Beau Zoë vrij voor de keepster, haar schot ging helaas rakelings naast. Bianca onderschepte een uittrap en speelde Fiore in het centrum aan. Haar goed geplaatste schot verraste de keepster volkomen: 0-1. Rijnvogels ging des te verbetener op jacht naar de gelijkmaker en de verdediging, waarin Amber en Ashley inmiddels het centrale duo Tessa en Judith (Kouwen) ter zijde stonden, kwam onder druk te staan. Zes minuten na de openingstreffer kwam Rijnvogels langszij door een fraai schot van afstand: 1-1. Weer kantelde het spel en Jong Reiger Boys reeg de kansen opnieuw aan elkaar. Fiore legde corner nummer 6 precies op het hoofd van Zoë, die de 1-2 inkopte. Bijna werd het 1-3, toen Zoë, uit een voorzet door Sharon, de bal slechts centimeters naast de paal kopte. Gezien het grote aantal kansen al met al een terechte overwinning. De eerste drie punten zijn binnen.

Opstelling: Joyce Meijer, Valerie Fleijsman (55, Ashley Koeleman), Judith Kouwen, Tessa Saueressig, Anne de Kramer (63,Amber Hoogeveen), Fay Rood, Fiore Coli, Anika Schulte, Bianca Webeling (80, Sharon Swart), Zoë Dobber, Beau Kaandorp