Odysseus Reiger Boys 13Het is de vrouwen van Reiger Boys zaterdag gelukt om binnen een jaar terug te keren in de hoofdklasse zaterdag. Na twee degradaties op rij begon het team dit seizoen onder een nieuwe trainer/coach, Cor Smit, en een behoorlijke nieuwe selectie aan de competitie in de 1e klasse. Met als doelstelling om bij de bovenste helft mee te draaien en in het tweede seizoen door te pakken bleek gedurende het seizoen dat de sfeer in het team steeds beter werd evenals de resultaten. Men moest weliswaar de titel aan SC Klarenbeek laten, maar via de nacompetitie waarin The Knickerbockers en Odysseus '91 werden verslagen werd alsnog de terechte promotie afgedwongen.

Trainer Smit was na afloop zichtbaar in zijn nopjes met de prestatie van z'n team en glom van trots: ,,Hier hebben wij het hele jaar keihard voor gewerkt, met het team en met de gehele technische staf!". Toen ik hier een jaar geleden begon had ik nauwelijks een selectie, meerdere speelsters waren vertrokken, en ik had bijvoorbeeld geen keepster. Met de terugkeer van een paar ervaren speelsters zoals Aaike Verschoor, Bonnie Smit en Jessica Overtoom en de doorstroming van wat talenten uit de eigen jeugd zijn we aan het seizoen begonnen en kijk eens waar we nu staan. Dit maakt mij zo ontzettend trots!"

Deze trots mag terecht genoemd worden aangezien de ploeg ook tijdens het seizoen te kampen kreeg met vele blessures. Smit: ,,In de laatste maanden hebben wij ook regelmatig een beroep gedaan op meiden uit de MO19 wat een zeer talentvol team is. Als ik zie hoe meiden als Manon Huijsman, Jitske Li, Judith de Bruijn en nog een paar speelsters zich aanpassen en ook moeiteloos in de groep worden opgenomen dan kan ik alleen maar met vertrouwen naar de toekomst kijken". Tijdens de laatste nacompetitiewedstrijd bij Odysseus '91 stond één van deze meiden, Jitske Li, zelfs weer in de basis en dat deed zij opnieuw naar behoren. Reiger Boys wist dat men in Utrecht moest winnen om promotie af te dwingen nadat het eerste duel in 0-0 was geëindigd. En het zag er goed uit voor de geel-zwarte brigade die vanaf de eerste minuut de betere ploeg was. In het eerste kwartier werden er al een drietal kansen om zeep geholpen, en toen Kelly Blankert in de 15e minuut vanaf eigen helft een vrije trap mocht nemen speelde zij direct Niki Rensen aan die haar ploeg op een verdiende voorsprong schoot: 0-1. Nauwelijks tien minuten verder stond Rensen opnieuw op de goede plek na een vlot lopende aanval en was de 0-2 een feit. Het moet gezegd worden dat keepster Jessica Overtoom tussendoor nog een katachtige redding nodig had om de thuisploeg van het scoren af te houden, maar de voorsprong van Reiger Boys was meer dan terecht.

Hoewel er geen vuiltje aan de lucht leek kwamen de Heerhugowaarders in de tweede helft toch in de problemen. In de 51e minuut werd een Utrechtse corner er dusdanig ingedraaid dat de bal achter Overtoom in het net plofte en was de spanning terug. Ook op het personele vlak zat het in die fase niet mee. Trainer Smit moest vlak voor de rust al Britt van der Gulik vervangen door Huijsman en spits Bonnie Smit, die net terug is van maanden blessureleed, bleek nog niet in staat om een hele wedstrijd te spelen en werd vervangen door De Bruijn. Tel daarbij op dat rechtsback Noëlle Bruins in de tweede helft dusdanig geblesseerd raakte dat het spel bijna tien minuten stil lag. Na een lange verzorging werd haar plaats ingenomen door Hilde Spierings. In de laatste twintig minuten (plus blessuretijd) kwam Reiger Boys dan ook nauwelijks onder de druk vandaan, maar onder aanvoering van Aaike Verschoor, die al het gehele seizoen het cement tussen de stenen is, en een uitblinkende Overtoom die in blessuretijd met een geweldige zweefduik de gelijkmaker voor kwam wist Reiger Boys de zege toch over de streep te trekken en zien wij de vrouwen volgend seizoen weer terug in de hoofdklasse. Uiteraard werd het feestje na de terugreis uit Utrecht nog even voortgezet in de kantine van Reiger Boys waar het nog lang gezellig bleef.