MO19 kampioenNet als vorig seizoen kampioen in de Hoofdklasse, toen bij de MO17. En net als vorig seizoen ongeslagen. Van de 20 competitie wedstrijden werden 17 gewonnen en werd er 3 keer gelijk gespeeld. Dat alles met klinkende doelcijfers: 97 doelpunten voor en 22 doelpunten tegen. Vaak met oogstrelend aanvalsspel, soms, als het nodig was, door hard werken. Hard werken voor elkaar, want elke wedstrijd stond er één team, gesmeed door beide coaches, Robert en Suzanne.

In die reeks wedstrijden was de laatste wedstrijd tegen Medemblik een heel bijzondere, maar wel één om snel te vergeten. Bijzonder omdat het kampioenschap werd behaald, snel te vergeten omdat de coaches Robert en Suzanne zo nu en dan met verbazing zullen hebben gekeken hoe alle wijze lessen van de, voor sommige speelsters, afgelopen 4 à 5 jaar opeens waren vergeten. De vele doelpunten kwamen soms voort uit geschutter in de verdediging, aan beide zijden, soms uit vloeiende aanvallen, ook door beide teams. Hoewel de uitslag misschien anders doet vermoeden, kwam de zege van Reiger Boys nooit echt in gevaar.

De wedstrijd begon 10 minuten later dan gepland, omdat een hagelbui (20 mei !!) het veld wit had gekleurd en spelen op dat moment onmogelijk maakte. Zonder Kelly, die noodgedwongen met voetballen is gestopt, stond een verder compleet team aan de aftrap. De eerste kans was voor Reiger Boys, de eerste grote kans voor Medemblik toen een aanvalster tegen de lat schoot. In de vijfde minuut leek Medemblik een aanval over rechs af te weren, maar Fay bracht de bal toch voor de goal waar Valerie, met het geluk aan haar zijde, de bal kon inkoppen: 0-1. Vier minuten later was het Ashley die vanaf rechts met links een voorzet gaf. Tussen twee verdedigsters in werkte Valerie de bal in de goal: 0-2. Weer vier minuten later bracht Medemblik de spanning terug door de 1-2 te scoren. Reiger Boys bleef doorgaan met aanvallen en scoren. Na twintig minuten spelen ving Anne de bal op uit een uittrap. Via Judith (de Bruin), Manon en Zoë kwam de bal voor de voeten van Fiore, die van grote afstand een soort ‘mortierschot’ loste dat precies tussen de iets voor haar doel staande keepster en de lat door suisde: 1-3. Bij de volgende aanval speelde een Medemblik verdedigster de bal met haar hand. Zoë benutte de toegekende penalty bekwaam en zette de 1-4 op het bord. Medemblik verkleinde de achterstand vervolgens tot 2-4, maar uit een vloiende aanval bracht Reiger Boys de marge weer op drie. Jitske stond aan de basis van een aanval die via Fiore en Valerie bij Manon kwam. Met een voorzet op maat stuurde zij Anika weg die slim de 2-5 scoorde. Voor de rust werd het zelfs 2-6 toen Fiore van zo’n 30 meter met een gemeen wegdraaiend schot de keepster kansloos liet.

In de rust werden beide teams (klaarblijkelijk) ernstig toegesproken door hun coaches, want er werd daarna een stuk beter gevoetbald. En de goals bleven vallen. Bij een aanval door Memdeblik werd Aniek (even) uitgeschakeld door een onopzettelijke stoot tegen haar gezicht, waardoor de aanvalster onbelemmerd op de goal af kon gaan en (heel fraai in de bovenhoek) de 3-6 scoren. Voor Reiger Boys was er echter niets aan de hand, zeker niet meer nadat Judith (de Bruin) uit een mooie aanval de 3-7 scoorde. Ashley onderschepte de bal en speelde Zoë op het middenveld aan. Zoë gaf de bal diep op Judith (de Bruin), die, veel sneller dan haar tegenstandsters, de bal in de verre hoek schoot. De kansen volgden elkaar over en weer op, waarbij Joyce, zoals altijd, de rust zelve bleef. Terwijl Aniek bijkwam van de klap tegen haar hoofd, speelde Tessa op de voor haar wat onwennige rechtsback positie. Even later vormde zij met Judith (Kouwen) weer het hart van de defensie, zoals vaker dit seizoen. Uit twee snelle uitvallen scoorde Medemblik nog twee goede doelpunten, maar gezien de stand was dat meer voor de statistiek, dan dat dat de wedstrijd deed kantelen. Reiger Boys gaf de winst, en daarmee het kampioenschap, niet meer uit handen. Seconden voor het laatste fluitsignaal kreeg Aniek, die ivm studieverplichtingen haar voorlopig laatste wedstrijd voor Reiger Boys speelde, een alternatieve publiekswissel, waarna de feestelijkheden vanwege het behaalde kampioenschap konden beginnen.