Reiger Boys JO13 1 Schagen SRC JO13 1 39Afgelopen zaterdag werd de JO13-1 in eigen huis kampioen van de 1e klasse en promoveert daarmee naar de hoofdklasse. De ploeg van trainer/coach Thomas Bart deed dit in een duel tegen de enige overgebleven concurrent Schagen/SRC. In een razend spannende wedstrijd kwam Reiger Boys op achterstand, maar wist het in de tweede helft de zege naar zich toe te trekken. Wat volgde was een groot feest op het kunstgrasveld van Sportpark De Wending.

De titel is het gevolg van een magnifieke tweede seizoenshelft waarin de Reiger Boys-talenten maar liefst negen wedstrijden zonder puntverlies bleven. Nadat er begin december werd verloren bij JVC wist men dat aan een ultieme inhaalrace moest beginnen om nog iets van het seizoen te maken. Hierin slaagde men ruimschoots want met 8 overwinningen op rij en een doelsaldo van 42-5 wist men dat men in de laatste wedstrijd tegen koploper Schagen/SRC aan een gelijkspel genoeg had om de titel te pakken.

Na een zenuwachtig begin waarin de gasten een voorsprong namen wist Reiger Boys op slag van rust gelijk te maken. Wetende dat het nu moest gebeuren nam men in de tweede helft het heft in handen al kroop men ook door het oog van de naald toen een Schagense treffer werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. De 2-1 van Reiger Boys die kort hier op volgde werkte bevrijdend en in blessuretijd wist men zelfs nog een derde treffer te maken waarna een groot feest volgde op het complex en in de omringende sloot.

Meer foto's van de kampioenswedstrijd van Reiger Boys JO13-1 zijn hier te bekijken: https://www.facebook.com/pg/dpsportfoto/photos/?tab=album&album_id=1380802462014798