MO18 kampioenDe MO18 van Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau is afgelopen vrijdag in Drachten “Jeugd Kampioen van Nederland” geworden bij de meiden. De ploeg uit Heerhugowaard wist met 3-0 te winnen van Drachtster Boys MO18.

Na een reis per touringcar kwam de ploeg aan in Drachten. Daar werd het met alle egards ontvangen aangezien Reiger Boys en dan vooral de meiden meewerkten aan het verplaatsen van de wedstrijd naar Drachten zodat de wedstrijd als voorwedstrijd kon worden gespeeld voor de Playoff wedstrijd bij de vrouwen. In de reguliere competitie had Reiger Boys alles gewonnen en dus was wel duidelijk wie er favoriet was.

Ook was te merken dat op de groep, die bestaat uit meiden van 13 t/m 17 jaar aan het begin van de wedstrijd aardig wat spanning stond. De groep speelde erg onrustig en het teruggetrokken Drachtster Boys bleef aardig op de been. Toch kreeg Reiger Boys via Lais Boes, Lisa Luiken en Rosa Kruijver een aantal goede kansen. In de rust konden de coaches de ploeg weer even op scherp zetten.

Na rust dan ook een andere wedstrijd. Reiger Boys zette nog wat extra druk naar voren en dat resulteerde al snel in kansen via Fabienne Rood en Judine Castricum. Uiteindelijk was het in de 30e minuut Britt Buscher die de bal onderschepte en de aanval opzette. Uiteindelijk bereikte ze de bij de 2de paal vrijstaande Zoyla Barendse die de 1-0 maakte.

De ban was gebroken en Reiger Boys kon vrij gaan voetballen. Nog geen 2 minuten later was het Floor Spaan die de bal goed onderschepte vanuit een uitgooi van de keepster van Drachtster Boys en met een een op een actie uiteindelijk de keepster verschalkte. 2-0 was de stand.

Reiger Boys bleef goed voetballen maar het kleine en compacte spel van de meiden uit Drachten bleef lastig te verschalken. Ook de keepster van Drachtster Boys was een lastig te verschalken speelsters. Uiteindelijk was het Kess Androg die met een prachtige beweging zichzelf lanceerde en Lais Boes een niet te missen kans gaf op de 3-0 die zij dan ook resoluut wist te benutten.

De 8 overige minuten was het vooral genieten. Een prachtige lob van Zoyla Barendse zette de goed doorgelopen Danique van der Werf nog alleen voor de keepster maar kreeg de bal niet langs de keepster. Reiger Boys kwam de gehele wedstrijd niet in de problemen en keepsters Tamara Luykx en Isa de Vries hoefden slechts een enkele keer in actie te komen.

Na afloop werd de schaal met de bijbehorende medailles door de KNVB uitgereikt. De afgevaardigde prijsde daarin de meiden en hun ongeslagen status. Een prachtige prestatie die tot in de late uurtjes in de bus terug naar huis is gevierd.