MO17 060517Afgelopen zaterdag stond de halve finale voor de KNVB beker op het programma tegen Sporting ‘70 uit Houten. Na een spannende wedstrijd verlieten de meiden met blijdschap het veld na een 4-3 gewonnen strijd. Zaterdag 20 mei om 15.00u start de finale bij Legmeervogels in Uithoorn tegen Hoogland. Komt allen kijken en aanmoedigen!

Het gehele team kon eindelijk na een kwakkelende 2e seizoenshelft blessurevrij het veld betreden, dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Dat bleek wel meteen na het beginsignaal toen ons middenveld Sporting ‘70 zwaar onder druk begonnen te zetten. Dit resulteerde in de eerste 15 minuten in een stuk of 8 kansen die er echt wel in hadden gemogen. Maar met 2 kansen voor Marouscha voor open doel, een bal op de paal en een kopbal over van Megan, en Judith die recht in de handen van de keepster schoot dan weet je dat hij aan de andere kant kan gaan vallen wat dan ook gebeurde. Sporting ‘70 wist hun eerste hoekschop meteen op fraaie wijze te verzilveren door deze met een knappe kopbal achter Joyce te werken 0-1. Onze meiden rechten echter de ruggen na deze toch wel onverwachte tegentreffer, en togen weer vol in de aanval. 3 minuten na de tegengoal was daar plots Jacky die na een afgeslagen hoekschop niet aarzelde en meteen de trekker overhaalde door de bal op fraaie wijze in de hoek te schieten 1-1. Reiger Boys bleef het betere van het spel houden maar toch kon Sporting 70 er af en toe gevaarlijk uit komen. Shanice op links, en Mira op rechts hadden de handen vol aan de toch wel snelle buitenspelers van Sporting ‘70. Beide ploegen leken met een 1-1 stand de kleedkamers te gaan opzoeken toen na slecht opbouwen over rechts de bal werd veroverd door Sporting 70 en de spits van hun genadeloos de bal langs Joyce schoot 1-2. Onze meiden leken wat aangeslagen en heel even was de organisatie weg. Toch wist 4 minuten later Judith met een leep pasje Marouscha te bereiken die nu op de linkerflank stond geposteerd en in volle vaart overdwars het veld overstak. Ze trok de voorstopper en de keepster van Sporting ‘70 mee, en met een lage harde schuiver wist ze de bal tegendraads in de lege hoek te krijgen 2-2 en rust. Na de rust met Selina en Lizzy in het veld gebracht werden onze meiden meteen flink onder druk gezet door Sporting ‘70. De organisatie leek helemaal zoek en de duels werden bijna allemaal verloren. Ons middenveld werd met regelmaat overlopen, en ook onze verdediging stond zwaar onder druk. Tessa en Ashley hadden de handen vol aan steeds maar weer opduikende Sporting ‘70 spelers die kans na kans kregen. Na 14 minuten billen knijpen viel hij dan toch, 2-3, en we konden weer van vooraf aan beginnen. De koppies leken wat te gaan hangen en er leek een sfeer te hangen van "dit gaan we niet meer redden". Maar langzamerhand kregen onze meiden toch weer het betere van het spel en Sporting ‘70 werd weer onder druk gezet. Dit resulteerde 5 minuten na de tegengoal in een knappe loopactie van Marouscha over rechts met een voorzet die Lizzy wist te bereiken. Deze aarzelde geen moment en met een knappe kaatsbal wist ze de Keepster te verschalken 3-3, en alles kon nog. Sporting ‘70 leek nu ook aangeslagen en onze meiden bleven de druk er op houden. Nauwelijks 2 minuten later wist Marouscha weer op rechts te ontsnappen en ramde ze de bal in de verre hoek 4-3, en de finale was eigenlijk voor het eerste deze middag in zicht. Met nog een krappe 18 minuten op de klok voerde Sporting ‘70 de druk weer op maar ons middenveld en verdediging bleven overeind, en met het laatste fluitsignaal hadden we dan toch weer de finale bereikt. Waar de wedstrijd eigenlijk al in de eerste 20 minuten had moeten worden beslist met een 8-tal 100% kansen wisten onze meiden het toch nog spannend te houden.