H1 290417 bDegenen die zaterdagmiddag Sportpark De Wending na een uur spelen verlieten zullen hun ogen hebben uitgekeken toen zij 's avonds de uitslag vernamen van Reiger Boys tegen SV Kadoelen in de 3e Klasse A. Op dat moment stond de thuisploeg namelijk op een 0-2 achterstand tegen de Amsterdammers, en niets wees er op dat Reiger Boys nog enige kans maakte. Het zeer gehavende team van trainer/coach Marc van Wonderen, die liefst tien basisspelers miste, knokte zich echter op ongekende wijze terug en sleepte in extremis zelfs de overwinning uit het vuur (3-2).

Door de overwinning maakt Reiger Boys nog steeds een kleine kans om de nacompetitie te bereiken al zal het daarvoor eerst volgende week thuis van DCG moeten winnen en dan nog is men afhankelijk van enkele tegenstanders. Wat de ploeg in de thuiswedstrijd tegen Kadoelen liet zien was echter een ongekende teamprestatie die zijn weerga niet kent. De gasten uit Amsterdam waren halverwege de eerste helft op voorsprong gekomen na een rommelgoal van Noel Bosnach. Toen vlak na rust keeper Paul Roos niet vrijuit ging en Mitch van Ankeren de 0-2 kon maken leek de wedstrijd beslist en was het eigenlijk meer de vraag met welke cijfers Reiger Boys deze wedstrijd zou verliezen. Vanuit het niets rechtte de gemankeerde ploeg echter de rug en toen Daan de Vries met een mooie volley voor de aansluiting zorgde kreeg men zelfs hoop op meer. En terecht, want nauwelijks twee minuten later zorgde topscorer Timo Krab al voor de gelijkmaker. SV Kadoelen wist niet meer wat er gebeurde en schrok hier zo van dat men niet meer aan voetballen toe kwam. Reiger Boys profiteerde hiervan optimaal door vlak voor tijd ook nog de winnende te maken. A-junior Diemo Lopez, de laatste weken al in prima vorm, kroonde zich uiteindelijk tot matchwinnaar door de 3-2 te maken met een ongekende vreugde tot gevolg.