VR1 290417 aIn de laatste reguliere thuiswedstrijd van het seizoen heeft Reiger Boys VR1 een regelmatige overwinning geboekt op het Zeeuwse Smerdiek. Op Sportpark De Wending werd het zaterdagmiddag 3-1 voor de ploeg van trainer/coach Cor Smit, en daar viel niets op af te dingen, aangezien de thuisploeg de gehele wedstrijd de betere was.

In feite was de wedstrijd zelfs al na twintig minuten beslist. Chantal Hendriksen opende de score al na zeven minuten met een afstandsschot, en een kwartier later werd een voorzet van Niki Rensen door een Smerdiek-verdedigster in eigen doel gewerkt. Reiger Boys had zeker nog mogelijkheden om die score voor de rust nog verder uit te bouwen, maar vaak ontbrak het geluk. Na de pauze was het beeld niet veel anders, want de thuisploeg bleef de beter voetballende ploeg. Heel even werd het spannend toen Hage namens de gasten vanuit het niets toch een aansluitingstreffer wist te produceren, maar Merel Albertsma maakte dit weer goed door met een fraaie treffer de eindstand op 3-1 te bepalen. Voor Reiger Boys wacht volgende week nog een uitwedstrijd bij DSS alvorens men zich op de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse kan richten.