De éénenvijftigste wedstrijd ging het mis en kwam er een einde aan een bijzondere reeks van wedstrijden waarin Reiger Boys ongeslagen bleef. Helaas was dat uitgerekend in een bekerwedstrijd, tegen Buitenveldert dat met veel inzet het spelletje heel slim speelde. Reiger Boys kwam flitsend uit de startblokken. Binnen 20 seconden dook Manon alleen op voor de keepster, maar schoot net naast. Een minuut later stuurde Judith (de Bruin) Valerie weg, die van de rand strafschopgebied de bal net aan de verkeerde kant van de paal plaatste. Aan de andere kant moest Joyce reddend optreden bij een goed uitgevoerde aanval van Buitenveldert. Even later ontsnapte Reiger Boys aan een achterstand, toen er een beetje slordig werd uitverdedigd. Reiger Boys had op een voorsprong kunnen komen, ware het niet dat een vlammend schot door Anika tegen de lat uiteen spatte. Bij een snelle uitval ging Fay alleen op de keepster af, die haar iets naar buiten dwong, waardoor ze naast schoot. Na deze kansen was het de beurt aan Buitenveldert, waar de snelle spits handig gebruik maakte van een misser in de Reiger Boys defensie en de 0-1 op het bord zette. Op slag van rust stond de paal een verdere uitbreiding van de voorsprong door Buitenveldert in de weg.

In de tweede helft was het éénrichtingsverkeer naar het doel van Buitenveldert. Buitenveldert is misschien twee keer gevaarlijk geweest voor het doel van Reiger Boys en verdedigde zich verder met hand en tand om de voorsprong over de streep te trekken. Schoten door Anika, Manon en uit een vrije trap door Jitske werden door de keepster opgevangen. Een schot van Fiore ging net naast. Een inzet door Zoë, terwijl de keepster uit het doel was, werd door het publiek al geteld, toen er een been van een Buitenveldert speelster tussen kwam. Uit een corner kopte Anika de bal op de lat. Diezelfde Anika kreeg even later van dichtbij de voet niet goed achter de bal en schoot over. Een kopbal door Zoë uit een corner was eenzelfde lot beschoren. Fay knalde de bal via de vingertoppen van de keepster tegen de lat (al de derde bal tegen de lat!). Reiger Boys drong sterk aan en zette Buitenveldert van achteren uit helemaal vast op de eigen helft. Anne zorgde aan de rechterkant voor aanvallende impulsen, terwijl Judith (Kouwen) aan de rechterkant en Tessa in het midden hetzelfde deden. Op een schot door Manon moest de keepster gestrekt naar de hoek om de bal tot corner te tikken. Negen corners dwong Reiger Boys gedurende deze wedstrijd af, tegen 4 voor Buitenveldert, hetgeen het wedstrijdbeeld treffend illustreert. Maar het zijn de goals die tellen. Van zo’n 30 meter schoot Ashley de bal rakelings over en vlak voor het eindsignaal schoot ook Valerie uit een vrije trap net over. Buitenveldert is, met veel inzet spelend en geconcentreerd verdedigend, door naar de halve finale. Reiger Boys richt zich nu weer volledig op de competitie.