H1 080417In de 3e klasse van het zaterdagvoetbal zijn Reiger Boys en Monnickendam een puntendeling overeen gekomen. De 1-1 score die al na twintig minuten op het scorebord stond bleek tevens de eindstand. Met dit resultaat schieten beide ploegen weinig op want Reiger Boys ziet hiermee plaatsing voor de nacompetitie zo goed als zeker in rook opgaan. Monnickendam had eigenlijk ook een zege nodig om de druk te houden op koploper FC Castricum maar na het gelijke spel is de achterstand inmiddels opgelopen tot acht verliespunten.

Trainer/coach Marc van Wonderen van de Heerhugowaardse formatie moest voor de zoveelste week op rij puzzelen want zijn team kampt met tal van blessures en schorsingen in de laatste wedstrijden. In de basiself was zodoende een plek ingeruimd voor A-junior Diemo Lopez die een week eerder in de uitwedstrijd bij ZCFC had weten te scoren. Het sterke Monnickendam dat eerder dit seizoen gemakkelijk won van de geel-zwarten (4-0) gaf de gehavende ploeg echter goed partij en met name in de eerste helft waren de verschillen klein. Het waren echter wel de gasten die na een ruim kwartier op voorsprong kwamen toen de mee opgekomen verdediger Luke van Rheenen de bal achter keeper Paul Roos schoot. Nog geen minuut na die openingstreffer was het echter ook alweer gelijk, en ook hier was het een verdediger die scoorde. Sam Beunder dreef de bal op en van ruim twintig meter haalde hij verwoestend uit om keeper Schilder kansloos te laten (zie foto). In de eerste helft die verder gelijk opging bleek dit tevens de ruststand.

Na de pauze kreeg Reiger Boys te maken met een fikse tegenvaller toen de ervaren Richard Fortes Rodriguez in het veld kwam voor Mitchell Pichotte. De middenvelder had nog geen bal geraakt toen hij zich verstapte en per brancard het veld moest verlaten waardoor Van Wonderen noodgedwongen voor een tweede keer binnen een minuut moest wisselen. Monnickendam onder leiding van trainer Ab Persijn ging in het laatste half uur fervent op jacht naar een treffer om zo toch nog druk op koploper FC Castricum te houden maar slaagde hier niet in. Al was spits Pruim dichtbij toen zijn kopbal op de paal belandde en moest Alessandro Witkamp een inzet van Van Rheenen op de lijn keren. In blessuretijd ging de winst zelfs bijna nog naar de thuisploeg maar Lopez kreeg de bal niet genoeg onder controle waardoor men moest eindigen met een uiteindelijk terechte puntendeling.