Reiger Boys PSZ 7Met nog vijf wedstrijden voor de boeg is het seizoen van Reiger Boys nog niet over. Zaterdagmiddag wist de ploeg van trainer/coach Marc van Wonderen met 4-3 te winnen van PSZ en daardoor staat men in de tweede periode op een keurige tweede plaats. Op Sportpark De Wending ontspon zich een vreemde wedstrijd waarin de thuisploeg de wedstrijd snel leek te beslissen, maar het toch nog onnodig spannend wist te maken.

Reeds na een kwartier spelen had Reiger Boys al een comfortabele 2-0 voorsprong te pakken toen eerst Pascal Kabalt een vrije trap in de kruising schoot en vervolgens Timo Krab vanaf elf meter raak mocht schieten. Bij een van de spaarzame aanvallen van de gasten uit Zaandam was het echter Noël Amanda die voor de aansluiting wist te zorgen. De thuisploeg kreeg nog voor rust de kans om de score weer verder uit te bouwen, maar Krab wist niet voor een tweede keer een penalty te benutten. Nadat hij zelf was gevloerd schoot hij de strafschop naast en ging men met 2-1 rusten. PSZ was inmiddels wel een man kwijt want na een botsing tussen Sam Beunder en Izaak Schepens kreeg de Zaandammer een rode kaart voorgeschoteld en moest Beunder met een hoofdwond het veld verlaten.

Van de numerieke meerderheid wist Reiger Boys na een kwartier in de tweede helft te profiteren toen Krab alsnog zijn tweede van de middag maakte. Ook nu bleek dit echter nog niet de beslissing want het was de ervaren aanvoerder Smit die iets terug deed: 3-2. Met nog vier minuten op de klok wist de geel-zwarte brigade uiteindelijk toch de drie punten naar zich toe te trekken. Krab was opnieuw beslissend met een gave voorzet die door invaller Yucel Gundogdu perfect werd afgerond. In blessuretijd schoot De Wit namens de gasten nog wel een vrije trap tegen de touwen, maar Reiger Boys wist de zege binnen te slepen.