Reiger Boys VR1 IJFC VR1 23De zogenaamde "dubbel" van Reiger Boys heeft voetballend niet het resultaat opgeleverd wat men vooraf gehoopt had. Op eigen veld ging zowel het eerste vrouwenteam als heren 1 onderuit. Koploper Reiger Boys VR1 verloor ver in blessuretijd van IJFC VR1 (1-2) terwijl Reiger Boys 1 moest buigen voor OFC (1-4)

Voor Reiger Boys VR1 waren de druiven na afloop bijzonder zuur want zij verspeelden hiermee de koppositie in de 1e Klasse weer aan SC Klarenbeek. Toch was trainer/coach Cor Smit realistisch: ,,Het was vandaag gewoon niet goed genoeg en hoewel de goal pas ver in blessuretijd valt heeft IJFC hier eigenlijk gewoon verdiend gewonnen". De gasten uit IJsselstein hadden halverwege de eerste helft een voorsprong genomen via Robin Hendriks. Deze stand bleef heel lang staan tot aanvoerster Aaike Verschoor in de slotminuut toch nog een punt leek te redden voor Reiger Boys. Ver in blessuretijd kreeg IJFC echter nog een vrije trap te nemen die door Petra Verbeek werd binnen gekopt. "Niet nodig", aldus Smit, aangezien zij al met tien speelsters stonden, en wij dus eigenlijk altijd een poppetje horen over te houden. Dat uitgerekend de kleinste speelster op het veld dan vrijstaand kan inkoppen is zeer slordig".

Reiger Boys 1 was bezig aan een goede reeks en ging vol vertrouwen het duel tegen OFC in. De ploeg van trainer/coach Marc van Wonderen kreeg echter een lesje in effectiviteit want waar de thuisploeg geen raad wist met de kansen sloeg OFC in de eerste helft twee maal toe via doelpunten van Regterschot en Khairi. Pas in de slotfase wist Reiger Boys de aansluiting te vinden via invaller Yucel Gundogdu, maar zicht op meer zat er niet in. Zeker niet nadat Khairi door Jeroen Kossen onreglementair werd gevloerd. Kossen kon met rood vertrekken en Remko Beerens schoot vanaf elf meter raak. In blessuretijd werd het leed nog erger toen Zijlmans OFC op 1-4 schoot.