IMG 20170304 WA0006Er kon weer gevoetbald worden. Na wederom een lange periode van alleen maar trainen, waarin de nadruk werd gelegd op het schieten, passen en sneeuwballen gooien, mochten de meiden het dit weekend opnemen tegen Berkhout. Dit team degradeerde voor de winterstop uit de eerste klasse en hoewel de uitslagen nog niet echt verontrustten, leek het op papier een sterke tegenstander. De meiden begonnen vol goede moed met de warming-up. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er hard gewerkt. Dani leek vleugels te hebben en speelde zichzelf makkelijk vrij; haar trainingsstage op Curaçao had haar zichtbaar goed gedaan.

Reiger Boys werd dan ook een paar keer behoorlijk gevaarlijk voor het doel van Berkhout. In de verdediging werd ook hard gewerkt. Bij twijfel schoten Donna en Eline de bal resoluut over de zij- of achterlijn. Wanneer een aanvalster van Berkhout toch een gaatje vond om door te breken, liep Eva met gemak het gaatje dicht. De dode spelmomenten, die uit de verdedigende acties volgden, leverden spannende momenten op. Vlak voor rust wist Berkhout één van deze momenten te verzilveren. Volgens de meiden van Reiger Boys werd Casandra aangevallen in het vijf-meter-gebied en had er afgefloten moeten worden. Maar de scheidsrechter, die een goede wedstrijd floot, wilde hier niets van weten en blies voor 0-1. Reiger Boys maakte géén gebruik van de extra speeltijd en ging met een achterstand de rust in. Hans had zijn peptalk al klaar, terwijl de supporters zich vooral bezighielden met de koopjes bij de demo-shop.

Met de wind in de rug begonnen de meiden aan de tweede helft. Er moest worden gescoord. Michelle gaf nog eens extra gas en liep het zweet in haar sokken. Na een kwartier in de tweede helft probeerde Sophie H het van afstand, met succes. Het was 1-1 en alles was opeens weer mogelijk. Er moest nu vol op de aanval worden gespeeld. Terwijl Hans probeerde het enthousiasme van de meiden aan de kant te controleren, werd er in het veld gestreden om iedere meter. Mees en Tanja beten zich vast in iedere bal; wat een werklust. Vijf minuten voor tijd punterde de aanval van Reiger Boys de bal nogmaals tegen de touwen 2-1. De eerste overwinning in de tweede klasse was een feit. Ongelooflijk knap gedaan meiden. Jullie inzet op de training is beloond. Wij zijn super trots.