Reiger Boys VR1 Wartburgia VR2 25Reiger Boys VR1 heeft afgelopen zaterdag de koppositie verstevigd door de inhaalwedstrijd tegen Wartburgia VR2 in winst om te zetten. Op Sportpark De Wending zat de ploeg van trainer/coach Cor Smit binnen een kwartier al op rozen door snel een 3-0 voorsprong te nemen. Met de zege behoudt Reiger Boys de voorsprong van twee punten op directe concurrent SC Klarenbeek dat vorige week twee punten liet liggen.

Zoals gezegd was de wedstrijd binnen het kwartier al geen wedstrijd meer doordat Reiger Boys fel van start ging. Al in de derde minuut ontsnapte Niki Rensen aan de verdediging van Wartburgia en wist zij met links knap raak te schieten. Ook de volgende aanval was raak toen Bonnie Smit binnen de zestien werd gevloerd. Terwijl iedereen een fluitsignaal van scheidsrechter Beens verwachtte vanwege een strafschop was dat echter niet nodig. Smit raakte de bal namelijk nog met een teen waarna deze tergend langzaam het doel in rolde. In de 13e minuut was het opnieuw prijs toen een hoge voorzet door aanvoerster Aaike Verschoor werd binnen gekopt. De gasten uit Amsterdam hadden tot dusverre alleen maar toe kunnen kijken, en het was de vraag hoe hoog deze score verder zou oplopen. Dit gebeurde echter niet want ondanks een handvol kansen wist de thuisploeg niet meer te scoren. Wartburgia deed dat vlak voor rust wel toen een mooi diagonaal schot van Sien van der Schouw over keepster Jessica Overtoom in de verre hoek verdween.

De tweede helft had vervolgens net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden, want hierin gebeurde weinig meer. In de openingsfase kreeg Reiger Boys nog wel een aantal mogelijkheden, maar dit gebeurde niet met de scherpte van in het eerste bedrijf. Eenmaal kwam de thuisploeg goed weg toen Wartburgia op de lat schoot. Nadat spits Bonnie Smit met een op het oog pittige enkelblessure moest uitvallen speelde Reiger Boys de wedstrijd rustig en professioneel uit en kon het weer drie punten bijschrijven. Komende zaterdag 11 maart zal men de koppositie verdedigen als men opnieuw thuis speelt tegen IJFC VR1.