Reiger Boys HCSC 21In de 3e Klasse A van het zaterdagvoetbal heeft Reiger Boys zich van zijn beste kant laten zien door het hoog geklasseerde HCSC met 2-0 te verslaan. De thuisploeg nam hiermee revanche voor de 3-2 nederlaag eerder dit seizoen in Den Helder. Met negen punten uit de laatste vier wedstrijden en een doelsaldo van 18-1 kan de Heerhugowaardse formatie dan ook vol vertrouwen naar het restant van de competitie uitkijken.

Na de degradatie van het afgelopen seizoen kende de ploeg van trainer/coach Marc van Wonderen een wisselvallige eerste seizoenshelft, mede veroorzaakt door langdurige blessures bij enkele van zijn ervaren spelers. Na de winterstop lijkt het vertrouwen te zijn hervonden. Na de ruime overwinningen op Zeemacht en DZS en tussendoor een kleine nederlaag bij koploper FC Castricum gingen de geel-zwarten in eigen huis voortvarend van start. HCSC, de nummer drie in de stand, werd al snel onder druk gezet en dat leverde in de 5e minuut de openingsgoal op. Vanaf rechts bezorgde Richard Fortes Rodriguez een loepzuivere voorzet op het hoofd van Martijn Grooff die de 1-0 tegen de touwen kopte. Er ontstond gelijk een boeiend duel tussen beide teams waarin scheidsrechter Stuurop de touwtjes strak hield getuige de 5 gele kaarten die hij in de eerste helft gaf. Qua veldspel was Reiger Boys de betere ploeg, maar ook aan de andere kant ontstonden er een aantal mogelijkheden. Gescoord werd er echter niet meer voor de rust.

Ook de tweede helft stond bol van de spanning, die alleen maar werd verhoogd naarmate de 1-0 stand bleef staan. Nadat Reiger Boys in de beginfase nog een tweetal kansen had gehad voerde HCSC de druk steeds meer op. De beste kans op de gelijkmaker ontstond toen William Taylor geen oog had voor twee medespelers voor het doel, maar voor eigen succes ging. Keeper Paul Roos redde bekwaam zoals hij dat enkele malen eerder in de wedstrijd ook deed. Na het geblesseerd uitvallen van aanvoerder Pascal Kabalt werd het wellicht nog penibeler, maar Roos stond vol zelfvertrouwen tussen de palen en was niet van plan zich deze middag te laten passeren. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist door de meest ervaren man op het veld, Yucel Gundogdu (41). Hij was net binnen de lijnen gekomen toen hij van buiten de zestien uithaalde en met een mooie curve de Helderse doelman kansloos liet: 2-0. Voor Gundogdu al de vijfde goal in drie wedstrijden nadat hij terug is gekeerd van een langdurige knieblessure. Reiger Boys liet de overwinning niet meer glippen en doet goede zaken in de zowel de stand als de strijd om de 2e periode. Trainer/coach Marc van Wonderen was na afloop in z'n nopjes met de teamprestatie: ,,Deze is wel lekker hoor! We speelden als team goed, maar met name onze "oudjes" hebben het fantastisch gedaan. De 38-jarige Ilco van der Hel en de 37-jarige Richard Fortes Rodriguez waren geweldig vandaag, en kijk eens hoe 40-plusser Gundogdu die goal maakt. Daarnaast heeft keeper Paul Roos ons er natuurlijk ook een paar keer doorheen gesleept. Het kan zo nog een leuk slot van de competitie gaan worden".

Komende zaterdag 11 maart speelt Reiger Boys opnieuw thuis als OFC op bezoek komt. HCSC dat ondanks de nederlaag de derde plaats behield gaat dan op bezoek bij Sporting Andijk.