FC Castricum Reiger Boys 3 180217In de 3e klasse van het zaterdagvoetbal heeft FC Castricum de koppositie verstevigd. In eigen huis wisten de Castricummers voor de tweede keer dit seizoen met nipt verschil te winnen van Reiger Boys (1-0), en zag men dat de nummer twee in de stand, Monnickendam, in eigen huis onderuit ging tegen ZCFC (2-3). Reiger Boys blijft in de middenmoot staan en zal zich in het vervolg van de competitie slechts nog kunnen richten op de derde periode.

Waar eerder dit seizoen in Heerhugowaard de strijd tussen FC Castricum en Reiger Boys een spektakelstuk opleverde met een 3-4 overwinning voor de blauw-witten uit Castricum daar viel er deze zaterdagmiddag weinig te genieten op Sportpark Noord End. Trainer/coach Marc van Wonderen van Reiger Boys miste een paar belangrijke spelers, en het leek er op dat de thuisploeg van trainer Arvid Smit bedachtzaam aan het duel begon na de nederlaag die men twee weken eerder leed tegen directe concurrent Monnickendam. De kansen waren dan ook spaarzaam in de eerste 45 minuten. Pas halverwege de eerste helft door Elario Zweet vrij voor keeper Paul Roos op na slordig balverlies van Reiger Boys. De topscorer van de Castricummers mikte echter naast. Aan de andere kant zag Richard Fortes Rodriguez een doelpoging geblokt worden, en dat waren dan ook de enige wapenfeiten van de eerste helft.

In het tweede bedrijf gebeurde er gelukkig meer voor beide doelen, al leek Reiger Boys vooral bezig te zijn met niet te willen verliezen. De thuisploeg ging op jacht naar de winst en dat leverde een paar hachelijke situaties op voor het Reiger Boys-doel. Uit één daarvan wist verdediger Roy van Soest na zo'n tien minuten raak te schieten: 1-0. Dit brak de wedstrijd gelijk open, want nu ontstonden er mogelijkheden aan beide kanten al waren die van de thuisploeg wel iets talrijker maar was met name keeper Roos in goede doen. In de stand kwam dan ook geen verandering meer en zodoende kon koploper FC Castricum opgelucht adem halen, en zal Reiger Boys zich moeten klaar maken voor de derde periode. Overigens raken beide ploegen nog wel drie punten kwijt nadat hekkensluiter Germaan/De Eland dit weekend opnieuw niet kwam opdagen voor een wedstrijd en uit de competitie zal worden gehaald.