Na de overwinning van vorige week, nu de wedstrijd tegen KGB, de nummer 2 van de najaarspoule, dus, een geduchte tegenstander. Onder perfecte weersomstandigheden begonnen we aan de wedstrijd. Oh ja, nog even dit. Jongens, ga nou niet vlak voor de wedstrijd een broodje frikandel/kroket of een tosti eten. Daar kan je dus last van krijgen zo vlak voor de wedstrijd. Jacob Jan en ik gaven het goede voorbeeld, een zelf gesmeerd broodje is oke.

Toch ging het zeer voortvarend. Binnen 3 minuten stond de 0 – 1 op het scorebord. Gemaakt door Kay. 10 minuten later een goede actie over de rechterkant, met een goede voorzet van Kay, goed door Hamza afgerond. Toen even later een slippertje achterin door onze jongens. Een strakke voorzet van links, werd als laatste door Nils geraakt en die bal ging achter Wouter, die daarvoor nog een bal net naast wist te tikken. Kay maakte vlak voor rust de 1 – 3. Dat was prettig rusten. Bart ter Wolbeek was kort daarvoor met een geblessseerde knie uitgevallen. In de rust heeft hij het nog geprobeert, maar het ging echt niet meer. Dus zonder Bart de tweede helft in. Overigens de andere Bart, normaal gesproken de linksbuiten, verving Bart daarna als linksachter, en deed dat zeer verdienstelijk.

De tweede helft was van onze kant van een lager nivo. Jongens, ondanks een voorsprong moet je toch volle bak blijven gaan. Wouter wist nog een bal net over de dwarsligger te werken na een schot van een KGB’er , en de druk werd steeds groter. Ik vond dat we achterin iets te nonchalant waren, zeker met uitverdedigen, waardoor KGB in de kansen bleef geloven. Gelukkig was het Jamy Polhuis, die, met een beetje geluk wist te scoren en werd het 1 – 4. KGB gooide er nog een schepje bovenop en helaas moest Jordi, de invaller, aan de noodrem trekken binnen de zestien, en zo kreeg KGB een pingel. Wouter wist deze met een mooie duik te keren en zo bleef het 1 – 4. Jongens, net als de vorige keer ga ik zeggen dat jullie nog meer de focus moeten hebben op de training. Als jullie nog meer focus hebben op trainen zit er nog veel meer in.