333 040217De voetballers van Reiger Boys hebben zaterdagmiddag fors uitgehaald tegen het laaggeklasseerde Zeemacht. Op Sportpark De Wending bleef de schade tot de rust nog redelijk beperkt voor de Helderse ploeg (2-0). Na de pauze scoorde de ploeg van trainer/coach Marc van Wonderen liefst zeven keer, en met iets meer zorgvuldigheid had men zelfs gemakkelijk in de dubbele cijfers kunnen komen. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Schram was duidelijk dat het gehavende Zeemacht weinig in de melk te brokkelen had in Heerhugowaard-Zuid. Na dat er in de openingsfase al een handvol kansen waren gemist door Reiger Boys werd de ban na een klein half uur gebroken. Achtereenvolgens Dave van Dekken en Daan de Vries zorgden er voor dat de thuisploeg met een 2-0 voorsprong kon gaan rusten.

De tweede helft was nauwelijks op gang toen de Helderse keeper opzichtig blunderde bij een schot van aanvoerder Pascal Kabalt. Vanaf dat moment veranderde het doel van Zeemacht in een soort schiettent. Eerst mocht Richard Fortes Rodriguez binnen tien minuten twee keer raak schieten terwijl ook Van Dekken er nog twee maakte daarmee zijn totaal van de middag op drie brengend. Tussendoor pikte ook Alessandro Witkamp nog een goaltje mee. Het slotakkoord was voor de ervaren Yucel Gundogdu, die zijn rentree maakte na lang blessureleed en de eindstand op 9-0 bepaalde.

Komende zaterdag 11 februari speelt Reiger Boys opnieuw thuis tegen een opponent uit Den Helder al zal het op een derde plaats staande HCSC van een zwaarder kaliber zijn dan het onmachtige Zeemacht.