Reiger Boys MO17 1 SC Buitenveldert MO17 1 2In de voorjaarscompetitie van de Hoofdklasse voor de meiden onder 17 is Reiger Boys MO17-1 goed van start gegaan. Een week na de uitzege bij WSV '30 (1-2) werd ook het tweede duel in winst omgezet. In de wedstrijd tegen Buitenveldert waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar wist de thuisploeg ondanks een achterstand toch de volle buit te pakken.

Na een overtuigende najaarscompetitie lijken de meiden in de voorjaarscompetitie wat meer tegenstand te hebben. Tegenstander Buitenveldert was zaterdagmorgen lange tijd gelijkwaardig en tijdens de eerste helft vielen de kansen dan ook over en weer. De beste hiervan was weliswaar voor Reiger Boys maar spatte op de lat uiteen.

De tweede helft gaf een zelfde beeld, maar de wedstrijd brak pas echt open nadat de Amsterdammers een voorsprong hadden genomen. In het laatste kwartier stelde Reiger Boys echter alsnog orde op zaken. Op fraaie wijze schoot Judith van Dienst een vrije trap tegen de touwen, en zij mocht even later van buiten de zestien ook de 2-1 binnen schieten. Bijna werd het alsnog een gelijkspel wat gezien het spelbeeld niet eens overdiend zou zijn geweest, maar keepster Tamara Luykx redde bekwaam bij een één op één situatie.

Volgende week zaterdag 4 februari speelt Reiger Boys MO17-1 opnieuw thuis als het RKAV Volendam op bezoek krijgt (10.30 uur)