MO17 1 kampioenNa de gewonnen KNVB beker aan het eind van het vorig seizoen met de MC1, vond er een aantal wijzigingen plaats. Het gehele team ging over naar de B’s (MO17). Er stond een nieuwe trainer/coach voor het team. Eén van de meiden raakte langdurig geblesseerd en moest afhaken en één van de speelsters besloot om bij de jongens te gaan voetballen. Daarentegen kwamen er twee nieuwe speelsters bij om het team te versterken en dat bracht het totaal op 13. Het doel was om ons individueel te ontwikkelen en als team beter te worden.

Het seizoen begon met een bekerwedstrijd, uit tegen Overbos in een snikheet Hoofddorp. Met een 0-3 overwinning verlieten we het veld. Een week later volgde de eerste competitiewedstrijd uit tegen RODA’23 in Amstelveen. Ook deze wedstrijd werd gewonnen, uitslag 1-3. Een goede start van het seizoen. Uiteindelijk haalden we de volgende ronde in de beker door ook Kolping Boys en OFC te verslaan. De najaarscompetitie verliep redelijk. Drie gelijke spelen en de overige wedstrijden werden met een overwinning afgesloten. Het spel was niet altijd even goed, maar we lieten zien over een hoop veerkracht te beschikken. Wedstrijden waar we met de rust tegen een 2-0 achterstand aankeken werden omgebogen tot een gelijkspel of winstpartij. Knappe prestaties. Noemenswaardig waren de uitwedstrijden tegen DSS en WSV. Daar lieten we uitstekend verzorgd voetbal zien. Toch lieten we tot twee keer toe het kampioenschap lopen door gelijk te spelen tegen Always Forward (2-2) en Kadoelen (maar liefst 5-5). Het ging dus aankomen op de laatste wedstrijd uit tegen FC Purmerend.

Na een nacht van winterse buien ging de wedstrijd gelukkig wel door. Alle speelsters kwamen met strakke koppies de kantine binnen. En dat was een goed teken. Na de wedstrijdbespreking begonnen we aan de warming up. Half drie trapten we af tegen een Purmerend dat toonde, zich niet zomaar gewonnen te geven. Het spel ging de eerste 20 minuten gelijk op. Daarna begonnen we onze eerste serieuze kansen te creëren. De vierde kans werd na een goede assist knap binnen geschoten, 0-1. Vier minuten later was het weer raak door een schitterend afstandsschot. Met 0-2 gingen we dus de rust in. In de tweede helft kwam Purmerend er niet meer aan te pas. Er werd door alle linies goed gevoetbald en we waren veelvuldig aan de bal. Na balverlies werd er meteen hoog druk gezet om de bal weer snel terug te veroveren. Een volgend doelpunt kon dan ook niet uitblijven. De 0-3 kwam uit een corner. Een klutsbal deed het net bollen. Vlak voor tijd werd de bal voor de vierde keer het net ingejaagd. Wederom werd door een goede assist de juiste speelster bereikt om vervolgens de keepster te verschalken. Niet veel later klonk het eindsignaal en kon het kampioenschap worden gevierd.

Meiden, jullie hebben een schitterende teamprestatie neer gezet. Op naar de voorjaarscompetitie en het vervolg in de beker.