JO12 2 kampioenschaalZaterdag 14 januari 2017 was de laatste (inhaal)wedstrijd van de najaarscompetitie voor de JO12-2. Uit tegen Koedijk O12-2 moest de goede eerste seizoenshelft de bekroning krijgen in de vorm van het kampioenschap, want bij winst zouden de boys ongeslagen met de schaal aan de haal gaan. En die bekroning kwam! Met maar liefst een 21-0 overwinning!

Een overwinning waarbij het plezier en de ontwikkeling van iedere speler en het team naar boven kwam. De eerste helft was het spel van onze jongens al goed om te zien, goed positiespel, goed samenspel en veel kansen. Uiteindelijk was het Koen die na een mooie voorzet vanaf links als een echte rechtspits bij de tweede paal opdoek en de eerste binnenschoot. Voor de vele enthousiast meegereisde supporters was dat het begin van een doelpunten feest. De eerste helft kreeg Anthony het met een echte hattrick op zijn heupen, waarbij de derde van Ronaldo had kunnen zijn. Op 20 meter aannemen, draaien en meteen schieten. De bal verdween met zo’n snelheid en precisie in de kruising dat daarna het verzet van Koedijk gebroken was. De eerste helft werd afgesloten door een doelpunt van afstand door Colin.

In de tweede helft begonnen we fel, scherp en zeer geconcentreerd, waarbij het uiteindelijk iedere twee minuten raak was en iedere speler een doelpunt heeft gemaakt! De laatste vier waren bijzonder, want de jongens hadden bedacht dat iedereen mocht scoren. Met keepers in de spits werd de bal net zo lang rondgespeeld dat degene die nog niet gescoord hadden ook hun doelpunt konden maken. Dat dit het teamgevoel weergeeft is grote klasse. Uiteindelijk waren het deze wedstrijd Anthony (5), Huub (3), Koen (3), Colin, Dion, Diaz, Ivar, Joeri, Myron, Nick, Sem, Steyn en Thijmen die konden scoren.

Na het eindsignaal en het schudden van de handen van de tegenstander was hij daar dan: DE KAMPIOENSSCHAAL.

JO12 2 kampioenschaal

Een welverdiende prestatie, want de cijfers zijn schitterend: 10 gespeeld, 9 gewonnen, 1 gelijk, 81 doelpunten voor en 10 tegen. En veel belangrijker er is plezier, teamgeest (bij spelers en ouders), goed samenspel en iedereen is beter gaan voetballen. Om met de woorden van The Reitsma (EK finale 1988) af te sluiten “Dit is een goed stel”.