Reiger Boys JO19 3 Zeemacht JO19 1 35Reiger Boys JO19-3 heeft de eerste helft van het seizoen afgesloten met een plaats in de middenmoot van de 3e klasse. De ploeg van de trainers Ben Rietveld en Rob Ernst ging zaterdag nipt onderuit tegen Zeemacht waar het op z'n minst een punt had verdiend. De Helderse formatie nam door de zege de koppositie over van stadsgenoot FC Den Helder en mag zich dus "herbstmeister" noemen.

De beide coaches van Reiger Boys JO19-3 hebben al het gehele seizoen te maken met blessures en afwezigen waardoor de prestaties nogal eens wisselvallig zijn. Tegen het hoog geklasseerde Zeemacht legde de ploeg echter een uitstekende wedstrijd op de mat. Nauwelijks twee minuten na de aftrap had de thuisploeg na een vloeiende aanval al een voorsprong genomen, maar Zeemacht trok de stand na een kwartier spelen weer gelijk. Na een half uur was er een hernieuwde voorsprong voor de geel-zwarten, maar ook deze duurde niet al te lang want nauwelijks een minuut later lag de gelijkmaker alweer in het doel. In de tweede helft was Reiger Boys duidelijk de betere ploeg en kreeg het een handvol kansen. Des te zuurder was het daarom dat Zeemacht bij een van de spaarzame uitvallen wel wist te scoren. Reiger Boys deed er nog van alles aan, maar in de slotfase ontbrak ook nog eens het geluk toen een afstandsschot op de lat eindigde. Door de nederlaag staat Reiger Boys JO19-3 halverwege op een 6e plaats. Op zaterdag 14 januari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Kleine Sluis.

Foto's van de wedstrijd Reiger Boys JO19-3 - Zeemacht JO19-1 zijn te bekijken via de volgende link: