Reiger Boys Germaan De Eland 6Reiger Boys heeft het jaar 2016 afgesloten met een nipte overwinning op hekkensluiter Germaan/De Eland. Op Sportpark De Wending werd het zaterdagmiddag 2-1 voor de ploeg van trainer/coach Marc van Wonderen. De oefenmeester was na afloop van het duel opgelucht: ,,Ik heb dit seizoen vaak genoeg de complimenten gehad van de trainer van de tegenpartij terwijl we met lege handen stonden. Dit was echt één van de slechtste wedstrijden van het seizoen en dan is het wel eens lekker als je de drie punten pakt".

Op zich begon de thuisploeg niet eens verkeerd aan de wedstrijd want al na tien minuten was er een voorsprong. Richard Fortes Rodriguez legde de bal breed op Jeroen Kossen die de bal bekeken in de hoek plaatste: 1-0. Die score had even later verdubbeld kunnen worden ware het niet dat Martijn Grooff onterecht werd afgevlagd wegens buitenspel. Naarmate de mist en de duisternis intrad in Heerhugowaard-Zuid leek het spel van beide teams ook steeds minder te worden. Of het met de weersomstandigheden te maken heeft is niet duidelijk, maar vlak voor rust liet Reiger Boys-keeper Paul Roos een bal glippen en hier profiteerde Zakaria Azaryouh van door de 1-1 binnen te schieten. Diezelfde Azaryouh kreeg een minuut later zelfs de kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar nu werd de bal bijtijds op de lijn gekeerd.

Net als in het eerste bedrijf kwam Reiger Boys na de rust snel op een hernieuwde voorsprong. Terwijl de zicht op het veld steeds minder werd verlengde Fortes Rodriguez een vrije trap vanaf rechts met het hoofd, en plofte de bal tegen de touwen: 2-1. De gasten uit Amsterdam die in deze competitie pas vier punten hebben verzameld leken hierna rijp voor een grotere nederlaag, maar Reiger Boys ging zeer slordig om met het balbezit en de mogelijkheden waardoor het tot het eind spannend bleef. Vijf minuten voor tijd leek de gelijkmaker ook te vallen toen invaller Orna van dichtbij kon inkoppen. Keeper Roos, die eerder niet vrijuit ging bij de gelijkmaker had echter een spectaculaire redding in huis en bezorgde hiermee zijn ploeg de drie punten.

Reiger Boys hervat de competitie in de 3e Klasse A op zaterdag 28 januari met een uitwedstrijd bij DZS.