232In de Eredivisie zaalvoetbal hebben de vrouwen van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau vrijdagavond een zeer belangrijke overwinning geboekt op Pro Futsal Club uit Apeldoorn. In Sporthal Waardergolf werd er ondanks een 1-2 achterstand bij rust met 3-2 gewonnen, en daardoor hervind Reiger Boys de aansluiting met de top vier die aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs.

Trainer/coach Wouter Moraal had na de zeer matige vertoning van een week eerder tegen Team Alkmaar/Sportstarts (3-3) enkele concessies gedaan aan de speelwijze onder meer door niet meer in blokken te wisselen. Hierbij leek ook de beleving bij de vrouwen een stuk groter dan een week geleden want er werd fel aan de wedstrijd begonnen. Na drie minuten leverde dat al een voorsprong op toen Stefanie Gorter het eindpunt was van een prima aanval. Deze voorsprong was al weer snel teniet gedaan want een fout achterin, en onnodig balverlies zorgden ervoor dat Pelgrim en Roos namens de gasten konden scoren. Nog voor de rust was Chantal Hendriksen dichtbij de gelijkmaker, maar haar poging belandde op de paal.

Direct na de pauze kwam de stand evenwel toch weer in evenwicht toen Danique Nagel vanaf de rechterkant wist te scoren. Reiger Boys voelde dat er meer in zat en drong de Apeldoorners steeds verder terug. Met de precisie zat het echter niet echt mee want was het geen lat of paal dan lag keepster Luchies wel in de weg. Zij had echter geen antwoord toen Lotte Bijl langs haar tegenstander ging en de talentvolle Anika Schulte in stelling bracht: 3-2. De gasten probeerden hierna nog alles of niets te spelen met een meevoetballende keepster maar de zege van de thuisploeg kwam niet meer in gevaar.