Een gouden wissel, door de coaches Robert en Suzanne. 50 tellen nadat zij, na wekenlang blessureleed, weer in het veld stond, schoot Fiore de bevrijdende 1-0 in de touwen. Dat gebeurde pas in de tweede helft en dat was wel een klein wondertje. Want hoewel VVIJ de verdediging heel goed had opgesteld en over een voortreffelijke keepster beschikt, kroop het in de eerste helft toch heel regelmatig door het oog van de naald. Al na 3 minuten leek Anika te scoren uit een corner, maar die werd afgekeurd wegens hinderen van de keepster. Een minuut later ging een schot van Manon over. Weer een minuut later brak Valerie door, maar zij kreeg de bal net niet voldoende onder controle. Een inzet van Aniek werd door de VVIJ verdediging bijna in de eigen goal gewerkt. Een opstuitende bal na een corner kwam tegen de, per ongeluk uitgestoken, hand van een VVIJ speelster aan. Met een katachtige reactie pareerde de VVIJ keepster vervolgens de toegekende penalty. Ashley legde de bal keurig op het hoofd van Anika, die in de handen van de keepster kopte. Anne kwam centimeters te kort om de bal na een cornervariant in te tikken. Zo rolde de ene na andere aanval in de richting van het doel van VVIJ, vaak gevoed door lange rushes op links door Aniek en op rechts door Fay. VVIJ kon daar in deze fase niet heel veel tegenover stellen, mede door het scherpe voorwaarts verdedigen door het centrale duo Judith (Kouwen) en Jitske. Pas na 20 minuten werd VVIJ voor het eerst gevaarlijk voor het doel van Joyce. Maar dan ook echt gevaarlijk, want Joyce moest de bal pal voor de voeten van de VVIJ aanvalster weggraaien. Qua ‘100 % kansen’ had de ruststand 6-1 moeten zijn, maar de realiteit was dat geen van beide teams had gescoord en dat het in de tweede helft nog alle kanten op kon.

Hetzelfde beeld in de tweede helft: Reiger Boys vol in de aanval, VVIJ probeerde met snelle uitvallen gevaar te stichten. Zes minuten na de hervatting leek een Reiger Boys aanval in de hechte VVIJ verdediging te smoren. De bal belandde echter voor de voeten van de net ingevallen Fiore, die vanaf de rand strafschopgebied de 1-0 binnen schoot. Terwijl Fiore dus weer kon spelen, moest Kelly de wedstrijd helaas geblesseerd vanaf de kant bekijken. Ook na de 1-0 bleef Reiger Boys aanvallen. Judith (de Bruin) schoot van grote afstand slechts centimeters over. Judith (van Dienst), versterking vanuit de MO17, zag een effectvol schot ternauwernood door de keepster tot corner getikt worden. De aanvallen volgden elkaar in rap tempo op en het was in deze fase voor VVIJ pompen of verzuipen. Na enige tijd slaagde VVIJ er in om het spel weer wat meer naar de helft van Reiger Boys te verleggen. Dat creëerde echter ook ruimte, waar Reiger Boys genadeloos gebruik van maakte. Halverwege de eigen helft nam Tessa een vrije trap en lanceerde Zoë, die vrije doorgang had naar het doel toe en beheerst de 2-0 scoorde. Beide teams bleven onvermoeibaar doorgaan, waarbij met name Reiger Boys een aantal gevaarlijke kansen creëerde. Gescoord werd er niet meer, zodat deze aantrekkelijke wedstrijd met goed voetbal van beide kanten vooral gekarateriseerd wordt door de vele gemiste kansen. Volgende week opnieuw tegen VVIJ, dan in IJsselstein.