417Bedolven worden onder complimenten van je collega-trainer van de tegenpartij en na afloop toch met lege handen staan. Trainer/coach Marc van Wonderen van Reiger Boys kan er helaas nog niet aan wennen. Enige weken geleden verloor zijn ploeg thuis van koploper FC Castricum en werd hij door zijn collega Arvid Smit aangesproken over het goede spel van zijn ploeg, en zaterdag gebeurde precies hetzelfde tegen ZCFC. Negentig minuten lang was Reiger Boys voetballend de bovenliggende partij maar door een zondagsschot in de voorlaatste minuut gingen de Zaankanters toch met de drie punten aan de haal (1-2).

Hoewel geteisterd door aardig wat afwezigen liet de thuisploeg er in ieder geen gras over groeien en ging men vol voor de winst. Met prima combinatievoetbal werd ZCFC terug gedrongen en het was eigenlijk een wonder dat het bij rust nog 0-0 stond want via o.a. Timo Krab en Alessandro Witkamp kreeg Reiger Boys een aantal goede mogelijkheden. Na de pauze was het spelbeeld niet anders en kwam Krab voor een derde maal oog in oog met de keeper te staan en vloog een inzet van Mick Leijdeckers via de binnenkant van de paal er uit. Terwijl de gasten helemaal niets in de melk te brokkelen hadden gebeurde toch wat zo vaak gebeurt in dit soort wedstrijden. Uit een vrije trap vanaf de rechterkant kon Rob de Jonge vrij inkoppen en stond ZCFC geheel tegen de verhouding in op 0-1.

De achterstand was echter niet van lange duur want de net ingevallen Martijn Grooff bracht met een goede individuele actie Timo Krab in staat om de gelijkmaker te scoren. Met nog een ruim kwartier op de klok wilde men echter meer en het was Grooff zelf die de winnende op zijn schoen had ware het niet dat keeper Van Dijk goed in de weg lag. Ondanks het ruime veldoverwicht leek Reiger Boys hierna toch vrede te moeten hebben met een puntje, maar het werd zelfs nog erger. Opnieuw De Jonge kreeg de bal op zo'n veertig meter afstand van de goal maar constateerde dat keeper Paul Roos net iets teveel voor zijn doel stond en haalde uit. Roos raakte de bal nog wel maar kon een tweede tegentreffer niet voorkomen. Dit betekende een bijzonder zure nederlaag voor Reiger Boys dat inmiddels is afgedaald naar de 10e plaats in de 3e Klasse A. En zelfs de complimenten die ZCFC-trainer Erwin Römer na afloop aan zijn collega Van Wonderen gaf bleken geen doekje voor het bloeden.