Reiger Boys VR1 Berkel VR1 29Reiger Boys VR1 is nog steeds medekoploper van de 1e Klasse A al kostte dat zaterdagmiddag enige moeite. De ploeg van trainer/coach Cor Smit wist pas ver in blessuretijd te winnen van middenmoter Berkel (3-2)

De thuisploeg ging voortvarend van start en al in de 4e minuut was het aanvoerster Aaike Verschoor die de score opende met alweer haar 6e treffer van het seizoen. Helaas was Reiger Boys niet bij machte om door te drukken, en aangezien achterin de aandacht verslapte wisten de gasten binnen een half uur twee keer te scoren. Lang duurde de achterstand niet want drie minuten na de 1-2 was het Chantal Hendriksen die met een knap schot voor de gelijkmaker zorgde.

In de tweede helft ging Reiger Boys verbeten op jacht naar een nieuwe voorsprong, maar dit bleek nog niet zo makkelijk. In het laatste half uur ontstond er met het inbrengen van Niki Rensen op de rechtsbuitenpositie steeds meer dreiging en was de thuisploeg vanaf toen heer en meester. Veel uitgelezen kansen leverde dit echter niet op al was Verschoor dicht bij haar tweede treffer met een vlammend schot op de lat. Op het moment dat men vrede leek te moeten hebben met een gelijkspel behaalde Reiger Boys alsnog de verdiende zege. Ver in blessuretijd werd een vrije trap door spits Bonnie Smit met het hoofd verlengd en belandde de bal in de verre hoek, met een enorme vreugde-explosie tot gevolg. Met de zege behoudt Reiger Boys samen met Odysseus '91 de koppositie met 16 punten uit 7 duels.

Komende zaterdag speelt Reiger Boys VR1 opnieuw thuis al is het dan voor de KNVB-beker. Om 15.00 uur is Be Quick '28 VR2 de tegenstander. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 29-10 uit bij Barendrecht.

Meer foto's van Reiger Boys VR1-Berkel VR1 (3-2) zijn te bekijken via de volgende link: