Het was geen moment een spannende wedstrijd. Dat is een constatering die niet leuk is voor de meiden van BFC om te moeten horen, want zij deden hun best en toonden veel inzet. Maar Reiger Boys was op alle fronten superieur. Tactisch, technisch, als team en individueel. Eigenlijk werd meteen al duidelijk dat de enige vraag was hoe hoog de uitslag zou worden. Als toeschouwer ga je dan meer letten op vermakelijke randzaken, zoals de scheidsrechter die veel goed deed, maar niet kan tellen. Voor aanvang dacht hij dat er maar 10 BFC speelsters op het veld stonden, terwijl het team toch echt compleet was. Na afloop was hij er als enige van overtuigd dat er 10 goals gemaakt waren, waar de productie in werkelijkheid bij 9 was gestokt.

Dit was typisch een wedstrijd waarin Chabeli, Kelly en Jitske (die toch een paar minuten meespeelde) verder konden herstellen van verschillende blessures. Achterin zorgden Judith (Kouwen), Tessa en Aniek ervoor dat niemand in de buurt van Joyce kwam. Die het daardoor zo rustig had, dat ze in de tweede helft bijna bij de middencirkel stond als meevoetballende keepster. Anne en Ashley als backs konden zich veelvuldig bemoeien met het opbouwen van aanvallen, precies zoals de coaches dat graag zien. Omdat BFC het middenveld geheel open liet, konden verdedigsters als Judith (Kouwen) en Tessa vaak volkomen ongehinderd het middenveld oversteken en gevaarlijke aanvallen lanceren. De vertrouwde middenveldsters Manon, Fiore, Anika en Fay combineerden op dat vrije middenveld dat het een lieve lust was en trokken elke keer mee ten aanval, getuige ook het feit dat Fiore en Manon beiden 3 keer scoorden. Valerie, Zoë en Judith (de Bruin) hadden het misschien nog wel het zwaarst, want zij stonden elke keer tegenover een grote overmacht van massaal teruggetrokken BFC verdedigsters. Zij bleven de hele wedstrijd hard werken en creëerden vele kansen. Dat de uitslag tot 0-9 beperkt bleef, en het woord 'beperkt' is hier terecht gezien de overmacht van Reiger Boys, kwam doordat Reiger Boys in de tweede helft overging tot een frivool combinatiespel. Weliswaar zeer vermakelijk voor de toeschouwers, met vele technische hoogstandjes en knappe combinaties, maar niet altijd even efficiënt, omdat het soms te ver werd doorgevoerd.

De score werd geopend door Fiore, die even later ook de 0-2 binnen werkte. Judith (de Bruin) was het scorende eindstation van een vloeiende aanval over links door Anika, Valerie en Ashley. In de 10 minuten voor rust versnelde Reiger Boys weer een keer en scoorde Manon drie keer achter elkaar, uit assists door Zoë en Valerie. Na rust gaf Fay zo precies voor, dat Valerie in alle rust de hoek kon uitzoeken: 0-7. Dankzij heel goed doorzetten van Valerie aan de achterlijn, kwam de bal toch voor de goal en kon de toegesnelde Judith (de Bruin) de bal intikken. Fiore eindigde waarmee zij deze wedstrijd ook begonnen was: scoren. Voor wie meegeteld heeft, de eindstand was 0-9.