D7 kampioenZaterdag 14 mei is Reiger Boys D7 voorjaarskampioen geworden. Op zaterdagochtend speelden de jongens hun kampioenswedstrijd tegen ADO’20 D8. Echt heel spannend was het niet, omdat de concurrent de week ervoor had verloren en het kampioenschap ons niet meer kon ontlopen. Ontspannen en met veel zin in de wedstrijd reden we met een enorme schare fans naar Heemskerk. Vaste kracht Sander moest deze week verstek laten gaan door een vervelende blessure, maar deze topper was wel afgereisd om zijn teamgenoten aan te moedigen. Ook onze goede keeper Duncan raakte helaas in de warming up geblesseerd, maar gelukkig hebben we voor zulke noodgevallen onze Marco die het niet erg vindt om deze toch wel lastige taak op zich te nemen.

Gelukkig bleven er genoeg mannen over om de strijd aan te gaan in het wisselvallige weer, waar het zonnetje en de regen elkaar regelmatig afwisselden. Reiger Boys nam direct na de aftrap het initiatief in de wedstrijd en kreeg een aantal mooie kansen via onze hardwerkende Jamie en snelle Thijn maar zij waren allebei net niet gelukkig in de afwerking. Achterin hielden de bikkels Jurre, Tomasz, Lennart, Rion en Niels de zaak goed dicht. Toch kreeg ADO’20 een penalty, maar die werd gelukkig over het doel van Marco geschoten. Al het harde werken door Reiger Boys werd in de 1e helft toch beloond met doelpunten. Spits Kevin kopte knap uit een corner de 0-1 binnen en Lucas maakte met een mooie boogbal over de keeper vlak voor rust de 0-2.

Na een kwartiertje theepauze begon de 2e helft. Onder leiding van stabiele factor Jason op het middenveld had Reiger Boys de wedstrijd volledig onder controle zonder dat het tot doelpunten leidde. Ook Reiger Boys kreeg nog een penalty. Deze ging echter, op dezelfde wijze als die van ADO’20, over het doel. Maar er kwam nog wel een doelpunt. Cas lanceerde Lucas met een uitstekende pass vanaf het middenveld die prachtig scoorde en daarmee de einduitslag 0-3 op het scorebord bepaalde. Na het eindsignaal kon het feest op het veld losbarsten. Bloemen, cadeaus en een champagne-regen maakten het hele feest compleet!
D7 van harte gefeliciteerd met het behalen van het verdiende kampioenschap!!

Verder bedank ik hierbij Peter voor het geven van de trainingen van afgelopen jaar, Shirtsponser JM WERKT, alle fans die ons door weer en wind gesteund hebben en natuurlijk alle jongens van de D7 voor een prachtig seizoen!