Een harde wedstrijd met drie goede doelpunten uit mooie aanvallen, aldus de samenvatting van Suzanne, die als coach Robert verving en samen met Marieke het team vanaf de zijlijn bij stond. Kelly en Chabeli konden door blessures nog niet meespelen, maar de overgebleven speelsters klaarden de klus bekwaam. Reiger Boys startte fel. Schoten van Fiore en Manon vlogen rakelings over het doel van JVC en het duurde 10 minuten voordat JVC voor het eerst in de buurt van Joyce kwam.De wedstrijd werd grotendeels op de helft van JVC gespeeld. Toch duurde het een half uur voordat de eerste goal viel. Anne onderschepte een JVC aanval en speelde de bal naar Fay. Fay bereikte Judith (de Bruin) aan de rechterzijlijn. Met een verre cross-pass speelde zij de opgekomen Anika aan, die in één keer Zoë in stelling bracht. De keepster van JVC raakte de bal nog aan, maar kon niet voorkomen dat Zoë in de verre hoek de 1-0 binnenschoot. Ashley speelde op de linksback en (soms) linkshalf positie een sterke partij. Judith (Kouwen) en Anne hadden eventjes wat moeite met hun directe tegenstandsters, maar herstelden zich snel en knap. Beiden wisten JVC aanvallen vroegtijdig te smoren en dan meteen opbouwend actief te worden.

Tweede helft hetzelfde beeld, een overheersend Reiger Boys. JVC kwam amper of niet aan goede aanvallen toe. En dan stonden daar altijd nog Tessa en Jitske om de aanvallen op te vangen. Na drie minuten tikte Joyce een corner voor de voeten van Fiore. Fiore gaf de bal mee aan Manon. Een één-twee met Zoë later, had Manon de bal weer en met een mooie dieptepass speelde zij Judith (de Bruin) vrij voor de goal. Die speelde de bal voor de uitstormende keepster naar links, waar de meegelopen Zoë de bal in de touwen joeg: 2-0. Valerie, die zich in de eerste helft voor het teambelang had ‘opgeofferd’ in de mandekking, kreeg een kans voor de goal, maar de attent uitgelopen keepster was net een fractie sneller. Judith (de Bruin) schoot twee keer pal naast de goal. De derde goal kwam toch toen Valerie de bal diep gaf op Fay. Fay snelde langs haar tegenstandster en gaf een loepzuivere voorzet op Fiore, die met een simple hoofdbeweging de 3-0 eindstand inkopte. De ere-treffer van JVC werd voorkomen door Anne die de bal, net voor de voeten van een doorgebroken speelster, de ere-tribune in joeg. De overwinning van Reiger Boys was geen moment in gevaar.