026 140316De meiden van Reiger Boys MA1 hebben afgelopen zaterdag sportieve revanche genomen op RCL MA1. Eerder dit seizoen verloor de MA1 in eigen huis met 3-4 van RCL en eindigde de ploeg uit Leiderdorp uiteindelijk op de eerste plaats in de najaarscompetitie. In de voorjaarscompetitie komen beide teams elkaar echter opnieuw tegen en hoewel die competitie net is begonnen lijken zij ook nu de dienst uit te maken. Voorafgaand aan de wedstrijd was het dan ook een duel tussen de nummer 1 en 2 van de competitie, en het was merkbaar dat er een hoop spanning op het duel zat. Interim-coach Wouter Moraal van Reiger Boys zag dat zijn team in de 1e helft maar moeizaam tot voetballen kwam, en het werd zo nodig nog lastiger nadat RCL in de 18e minuut een voorsprong nam.

Na een matig eerste bedrijf kwam Reiger Boys na de rust gelukkig iets beter voor de dag. De combinaties werden iets vaker gevonden en ook kreeg men kansjes. Toch duurde het tot tien minuten voor tijd alvorens de gelijkmaker viel dank zij een vlammend afstandsschot van aanvoerster Claire. Het werd nu zo mogelijk nog spannender en dat was merkbaar. In de slotminuut leek RCL er alsnog met de winst vandoor te gaan maar keepster Jacky verkleinde haar doel goed en met een knappe redding wist zij de RCL-aanvalster van scoren af te houden. Uit de tegenaanval die hier op volgde werd het echter nog mooier toen Merel de bal langs de keepster schoot en zo Reiger Boys de volle winst bezorgde. Door dit resultaat staat Reiger Boys MA1 nu vier punten los van de concurrentie en kan men zich komende zaterdag opmaken voor een nieuwe topper uit bij Saestum MA1.