Binnen 3 minuten scoorde Fiore de 0-1 uit een corner. Zeven minuten later ging Judith (de Bruin) op avontuur aan de linkerkant. Vanaf de achterlijn gaf zij de bal op maat naar Zoë, die van dichtbij intikte: 0-2. Weer 7 minuten later was het Manon die van zo’n 30 meter afstand een vrije trap weergaloos achter de keepster schoot: 0-3. En binnen de 20 minuten stond het zelfs 0-4, toen Anika een één-twee met Judith (de Bruin) van de rand van het strafschopgebied doeltreffend afrondde. Dat was niet verwacht, want Buitenveldert had een aantal weken terug indruk gemaakt door een 3-0 achterstand bij JVC om te zetten in een 3-4 winst. Van een dergelijke veerkracht was deze keer geen sprake. Weliswaar scoorde Buitenveldert de 1-4, na een onzorgvuldigheid in de verdediging van Reiger Boys, maar daar bleef het van Buitenveldert zijde ook bij. Individueel zeer balvaardige speelsters, als collectief vandaag duidelijk een maatje te klein voor Reiger Boys.

Omdat Kelly en Chabeli (nog) geblesseerd zijn, begon Reiger Boys met twee wissels op de bank. Er werd snel doorgewisseld en dankzij de stand en het spelbeeld, kon er in de tweede helft met posities geëperimenteerd worden. Ashley, Anne en Valerie werden tijdelijk vooruitgeschoven resp. een lijn teruggehaald naar het middenveld. Fiore en Anika speelden een tijdje in de verdediging, terwijl Tessa en Jitske elkaar afwisselden als laatste man. Judith (Kouwen) speelde officieel als rechts- of linksback, maar was in de praktijk een stuwende kracht als exta aanvalster. Voor het spel en het scoreverloop maakten deze wijzigingen geen enkel verschil. De eerste aanval van de tweede helft kwam weliswaar op naam van Buitenveldert, maar Joyce stond goed opgesteld en had geen enkel probleem met het schot. In de vierde minuut stuurde Zoë Judith (de Bruin) weg. Met een knappe individuele actie scoorde zij met een leep balletje in de verre hoek: 1-5. En het ging maar door. Fay kapte een paar tegenstandsters uit en schoot zo hard op de keepster, dat die de bal niet onder controle kreeg. Van zeer dichtbij knalde Judith (de Bruin) de bal in het net: 1-6. De laatste goal van de dag kwam op naam van Zoë, die door Manon werd vrijgespeeld en alleen op de keepster afging: 1-7. Dat dit ook de eindstand werd, was met name te danken aan de keepster van Buitenveldert, die gaandeweg de wedstrijd steeds beter begon te keepen en met enkele zeer fraaie reddingen, en een keer geholpen door de lat, voorkwam dat de dubbele cijfers werden aangetikt.