056 050316De vrouwen van Reiger Boys hebben zaterdag afstand genomen van de onderste drie plaatsen in de hoofdklasse dankzij een zwaarbevochten zege op The Knickerbockers uit Groningen. Al in de 8e minuut zorgde aanvoerder Dominique Verweij voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Hierna volgden nog 82 spannende minuten en maar liefst 11 minuten blessuretijd, maar toch wist de ploeg van trainer/coach Corina Dekker de zege over de streep te trekken. Na een indrukwekkende minuut stilte omdat de moeder van een van de Reiger Boys-speelsters was overleden was het duidelijk dat de thuisploeg voor de winst ging. En al na een aantal minuten was het raak toen een hoge voorzet door aanvoerder Verweij op waarde werd geschat en zij de bal met haar knieën tegen de touwen werkte.

Wat volgde was een spannende wedstrijd waarin het voetbal niet altijd even goed was, maar waarin gestreden werd voor iedere meter. Eerder dit seizoen had Reiger Boys ook al moeite het fysieke spel van de Groningers (0-0), en ook nu lag het spel veelvuldig stil door overtredingen en blessurebehandelingen. De thuisploeg bleef echter kalm en het zal trainer Dekker met name goed stemmen dat er achterin nauwelijks kansen werden weggegeven. En hoewel de scheidsrechter er nog heel wat extra tijd bij trok kwam de zege niet echt meer in gevaar wat als een knappe teamprestatie mag worden gezien. Komende zaterdag mogen de vrouwen opnieuw aan de bak als men op bezoek gaat bij koploper Ter Leede.

Foto's: Paul van der Molen