320Heren 1 van Reiger Boys heeft zaterdag bijzonder goede zaken gedaan in de thuiswedstrijd tegen SV Marken. In de strijd om de onderste plaatsen wist de ploeg van trainer  /coach Marc van Wonderen met 3-1 te zegevieren. Reiger Boys stijgt hierdoor twee plaatsen in de 2e Klasse A, en houdt nu EVC en Monnickendam onder zich. In een voetballend gelijkwaardige eerste helft kreeg Marken de beste kansjes, maar gescoord werd er in die eerste 45 minuut niet. Wat dat betreft zat er in de 2e helft meer vuurwerk, zeker nadat Giovanni Kasanwirjo de score opende. De razendsnelle aanvaller van Reiger Boys anticipeerde goed op een verkeerde terugspeelbal en plaatste de bal langs keeper Visser. Lang duurde die voorsprong echter niet nadat scheidsrechter een overtreding constateerde en Kevin Giele vanaf elf meter gelijk maakte.

De thuisploeg zat echter niet bij de pakken neer, en leverde in het laatste half uur een sterke prestatie door te knokken voor de overwinning. Die kwam al dichterbij toen uitblinker Daan de Vries na een goede actie de 2-1 kon binnen werken, en werd vlak voor tijd definitief binnen gesleept door twee invallers. Het was Ilco van der Hel die ijzig kalm bleef voor de goal en vervolgens Dave van Dekken op maat bediende die de eindstand op 3-1 bepaalde. De zege zal weer voldoende vertrouwen geven voor de rest van de competitie en die is nodig ook want komende zaterdag 12 maart gaat Reiger Boys op bezoek bij koploper AFC in Amsterdam.

Foto's: Paul van der Molen