015 200216Reiger Boys begon de bekerwedstrijd tegen Purmerend met maar één wisselspeelster op de bank, omdat Kelly en Chabeli (beiden nog geblesseerd) en Judith (Kouwen, ziek) er niet bij waren. Desondanks moet Purmerend bij tijd en wijle het idee hebben gehad dat er minstens 15 speelsters van Reiger Boys in het veld stonden, zo oppermachtig was Reiger Boys. De 9-0 uitslag was ook geenszins geflatteerd. Tot grote teleurstelling van de Purmerend aanhang, slaagde Purmerend er niet één keer in om een schot op het doel te lossen. Joyce had helemaal niets te doen en was blij wanneer de eigen verdediging haar in het spel betrok.

De eerste minuten ging het spel een beetje op en neer en was het aftasten van de sterke en zwakke plekken van de tegenstander. Al snel bleek dat Jitske en Tessa in het centrum van de verdediging alle ruimte kregen om op te rukken en gevaarlijk te worden. Ashley heerste langs de hele lengte van de linkerzijlijn en Anne kwam telkens voor haar directe tegenstandster en stond zo aan de basis van menige aanval. De 1-0 kwam na een voorzet van Fay, die fraai door Valerie werd ingekopt. Even later zette Zoë goed door aan de rechterkant en gaf strak voor op Anika. Die scoorde beheerst van dichtbij: 2-0. Na een aanval die dreigde te mislukken werd de bal teruggelegd op het middenveld. Judith (de Bruin) kantelde het spel en gaf de bal op maat mee aan Anne. Anne speelde met een slim steekpassje Valerie vrij, die verwoestend uithaalde voor de 3-0 ruststand.

Na de rust ging het hard en werd de verdediging van Purmerend vaak helemaal uit elkaar gespeeld. Een juweel van een pass door Anika kwam precies op maat bij Zoë, die sneller was dan de keepster: 4-0. Ook de 5-0 kwam van de voet van Zoë, nadat Manon met een sublieme pass de verdediging uiteenrafelde en Judith (de Bruin) de bal goed voor gaf. Manon tekende minuten later zelf voor de 6-0. Daarmee was het leed nog lang niet geleden voor Purmerend. Fay slalomde weer eens naar believen door de verdediging en gaf voor op Judith (de Bruin), die de bal van heel dichtbij in het dak van het doel knalde: 7-0. Nadat Anika eerder Zoe in de gelegenheid stelde om te scoren, was het nu weer omgedraaid. Een mooie dieptepass van Zoë werd door Anika precies tussen keepster en paal door geschoten: 8-0. De laatste goal van deze wedstrijd werd gescoord door de speelster die nog niet genoemd is in dit verslag. Een strakke voorzet van Anika werd door Fiore met een droge knal in de touwen gejaagd: 9-0.

De volgende ronde van het bekertoernooi was op overtuigende wijze bereikt.

Meer foto's van Reiger Boys MB1-FC Purmerend MB1 (9-0) zijn te bekijken via de volgende link: