011De zaalvoetbalvrouwen van Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau hebben hun goede positie in de Eredivisie vast weten te houden dankzij een 4-6 overwinning op Hovocubo. In sporthal De Opgang te Zwaag kwam de Hoornse ploeg tot drie maal toe op gelijke hoogte, maar in de slotfase wist de ploeg van trainer/coach Wouter Moraal alsnog de zege te pakken.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een indrukwekkende minuut stilte voor de helaas veel te vroeg overleden sportfotograaf Leo Soeters (55) die een graag geziene gast was bij vele zaalwedstrijden in de Eredivisie. Eenmaal van start gegaan nam Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau direct het heft in handen en al binnen de minuut opende Jaimy Visser de score, even later gevolgd door een goal van Inge Woldhuis. Na die goede start werd het spel echter slordiger en Hovocubo kon terugkomen via doelpunten van Stephanie Buitendam en Suzanna Deckers. Nadat Larissa Smit de gasten opnieuw op voorsprong had gebracht scoorde Buitendam nogmaals en was het weer gelijk. Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau ging desondanks toch met een voorsprong rusten na een fraaie goal van Inge Woldhuis.

In de tweede helft werd het spel er niet beter op en grossierden beide ploegen in slordige passes. Nadat Buitendam van Hovocubo haar tweede gele kaart had ontvangen en dus richting kleedkamer kon leek de zege voor de geelzwarten voor het grijpen, maar opmerkelijk kwam Hovocubo opnieuw langszij via de tweede goal van Deckers. In de slotfase wist Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau echter alsnog de drie punten over de streep te trekken dankzij doelpunten van Jaimy Visser en Dominique Verweij.

Op vrijdag 26 februari wacht de volgende belangrijke test voor Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau als men op bezoek gaat bij Drachtster Boys.

Foto's: Paul van der Molen - D&P Sportfotografie