Zaterdag 6 februari 2016 was het tijd om de neuzen dezelfde kant op te zetten (na een valse start) en zorgen dat er 3 punten mee terug keerden naar Heerhugowaard voor in onze 1e klasse spelende F1. Na een goede voorbereiding qua training afgelopen weken waarvan om tourbeurten F1 jongens met de 1e jaars E3 meetrainen beloofde vuurwerk bij RCZ te Zaandam. Begeleider en trainer Dirk van Barneveld ontmoete daar zijn oude teamgenoot van Nijenrodes (C1/B1) en tevens achterneef die trainer en coach is van RCZ F1. Familiare prestige is dus aan de orde die dag.

Na het fluitsignaal waar we op kunstgras aantraden die ochtend in Zaandam kregen we te maken met een scheidsrechter die dacht dat hij de Champions League aan het fluiten was en iets “te” serieus optrad die ochtend. Ondanks dat schoten we na een paar heerlijke combi’s over rechts de zeer verdiende 0-1 erin. Twan en Dylan zetten een 1-2 op waarna een dribbel van de zeer snelle Twan volgde die via de rechtervleugel (en een top steekpass van Dylan) iedereen achter zich liet en beheerst inschoot in de korte hoek na amper 4 minuten. Toon = gezet.

Na een wisselende 8 minuten kwam er dus een onterechte vrije trap tegen via de scheids die zijn best deed maar niet door had dat het F-jes waren een tegengoal. Wat een chaos. Opzoek naar de 1-2 kregen we kans op kans en uiteindelijk via een korte corner ging die goal ook vallen via Sven, Dylan, Twan die in de buurt stonden, en een speler van RCZ, eigen goal dus. 1e helft 1-2 voor Reiger Boys. Onze coach Mike en begeleider Reinoud hadden inmiddels een hartslag van 180 en moest diverse keren het veld in vanwege overtredingen en niet lekker optreden daarop van de scheids wat diverse discussies veroorzaakte zowel in het veld als bij het vele aanwezige publiek langs de kant. Thomas heeft zich na een dikke week griep knap staande gehouden tegen 2 snelle fysieke aanvallers.

Na de limonade gingen we aan de slag met een flinke wind tegen en kregen diverse aanvallen te verduren. Het middenveld en de aanvallers van RCZ stonden flink vroeg druk te zetten en dat zorgde afentoe voor paniek wat door Stijn, Jelle en Jorden maar met adequaat optreden door Milan (keeper) werd opgelost. Geloof me mijn neefje was totaal niet blij maar erkende dat bij onze RB F1 veel meer voetbal aanwezig was dan bij hun vooral in de omschakeling hadden ze problemen om de snelle aanvallen van Adne, Twan, Dylan en Sven af te vangen. Helaas zonder verdere goals. Na een zeer spannende laatste 10 minuten waar RCZ echt wel kansen kreeg maar Milan zijn killer-methodes toepaste en samen met Stijn, Jorden diverse aanvallen in de kiem smoorde hoorden wij het eindsignaal en streken de welverdiende 3 punten op.