BOL Reiger Boys 2015 2016 7De derby's in de 2e klasse zaterdag tussen BOL en Reiger Boys hebben dit seizoen nauwelijks enige spanning gekend. Nadat BOL eerder dit seizoen al met 0-6 in Heerhugowaard had gewonnen, behaalde men afgelopen zaterdag opnieuw een ruime overwinning (4-1).

De thuisploeg kende dit keer nauwelijks enige tegenstand want al na 40 minuten had men een 3-0 voorsprong te pakken en daar viel niets op af te dingen. Trainer/coach Marc van Wonderen van Reiger Boys miste om diverse redenen (blessures, schorsingen, en jawel...carnaval) een aantal basisspelers en dit viel goed te merken. Aangezien zijn collega Jorgen Heurter wel over een volledige selectie kon beschikken was zijn ploeg vanaf de aftrap de sterkste.

Na een kleine twintig minuten werd dit ook in cijfers uitgedrukt toen Koen Tros de bal kon aannemen en van grote afstand uithalen daarmee doelman Paul Roos kansloos latend. De 2-0 kwam op het bord na een overtreding van Reiger Boys-aanvoerder Jeroen Kossen op Sietse Brandsma. Chris Rijnders bleef vanaf elf meter vervolgens uiterst koelbloedig. Brandsma en Rijnders waren samen ook verantwoordelijk voor de derde treffer die door Rijnders werd afgerond na een voorzet van Brandsma.

In de tweede helft kwam Reiger Boys in ieder geval iets beter voor de dag, maar dat bleek te laat om het tij nog te doen keren. Via een eigen doelpunt van Jack Schoon werd het weliswaar 3-1, maar Rijnders kroonde zich uiteindelijk tot man of the match door uit een assist van Niek Leegwater de eindstand op 4-1 te bepalen.

Foto's: Paul van der Molen - D&P Sportfotografie