027In de Eredivisie zaalvoetbal hebben de vrouwen van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau vrijdagavond de derby tegen Dansschool Biersteker/Plubos met ruime cijfers gewonnen. Ondanks een moeizame eerste helft tegen de hekkensluiter werd het verschil in de tweede helft gemaakt en liep de Heerhugowaardse formatie uit naar een 8-2 overwinning.

Rode lantaarndrager Biersteker/Plubos kampte opnieuw met personele problemen waardoor er vrijdagavond in Sporthal Waardergolf zelfs een veldspeler (Jocelyn Louhatapessy) het doel moest verdedigen. De thuisploeg leek hier optimaal van te profiteren en had al binnen zes minuten een 2-0 voorsprong te pakken dankzij goals van Inge Woldhuis en Demi Wustenhoff. Via een vrije trap van Lisa Kremers kwamen de gasten weliswaar terug in de wedstrijd, maar op slag van rust zorgde Monique van der Rijst ervoor dat het verschil toch weer twee doelpunten werd.

Ook in het begin van de tweede helft begon Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau slordig. Nadat het zelf een aantal kansen gemist had deed de Langedijker formatie opnieuw iets terug via Sharday Pattinasarany. Echt spannend werd het evenwel nimmer, want in een kort tijdsbestek maakte de thuisploeg het verschil. Dankzij goals van Jaimy Visser, de jarige Larissa Smit en Inge Woldhuis liep men verder uit. In de slotfase scoorde Visser vervolgens nog tweemaal en bepaalde daarmee de eindstand op 8-2.

Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau - Dansschool Biersteker/Plubos 8-2 (3-1)

1-0 Inge Woldhuis, 2-0 Demi Wustenhoff, 2-1 Lisa Kremers, 3-1 Monique van der Rijst, 3-2 Sharday Pattinasarany, 4-2 Jaimy Visser, 5-2 Larissa Smit, 6-2 Inge Woldhuis, 7-2 Jaimy Visser, 8-2 Jaimy Visser

Danschool Biersteker/Plubos 10-0

Komende vrijdagavond 15 januari speelt Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau opnieuw thuis tegen het op de 5e plaats staande Zuidoost United. Deze wedstrijd begint om 21.15 uur in Sporthal Waardergolf.