Reiger Boys SV Overbos 2015 2016 8Reiger Boys 1 heeft de eerste helft van de competitie afgesloten met een gelijkspel tegen SV Overbos. De ploeg van trainer/coach Marc van Wonderen bezette een maand geleden nog de laatste plaats in de 2e Klasse A, maar met vijf punten uit de laatste drie duels is men toch twee plaatsjes opgeklommen in de stand. Een overwinning was belangrijk voor Reiger Boys om zo de aansluiting met de ploegen boven hun te behouden. Tegenstander Overbos had bijvoorbeeld vier punten meer behaald en zo zijn er nog groot aantal teams die dicht bij elkaar in de buurt staan.

Op een regenachtig Sportpark de Wending bleken de Hoofddorpers echter een taaie tegenstander voor de geel-zwarten. De gasten waren in de openingsfase zelfs iets beter, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam de thuisploeg steeds beter in het spel. Na twintig minuten betekende dit een voorsprong toen Giovanni Kasanwirjo een mooie actie vervolgde met een prima voorzet. Op de huid gezeten door Lazar Prenda wist de verdediger Blikslager van Overbos hier geen raad mee en werkte de bal in eigen doel.
Na die 1-0 ruststand verzuimde Reiger Boys vervolgens om het in de tweede helft af te maken en hiervoor kreeg men tien minuten voor tijd de rekening gepresenteerd toen scheidsrechter Benlamkaddem een overtreding constateerde en Sander Stroo namens de gasten van elf meter raak kon schieten (1-1). In deze stand kwam ook geen verandering meer waardoor Reiger Boys de eerste competitiehelft afsluit op een gedeelde 11e plaats. Op 23 januari 2016 wordt de competitie hervat als Reiger Boys op bezoek gaat bij het Haarlemse HFC EDO.

Foto's: Paul van der Molen (D&P Sportfotografie)