Reiger Boys EVC 2015 2016 4Reiger Boys heeft zaterdag een zeer belangrijke driepunter behaald in de thuiswedstrijd tegen EVC. In een wedstrijd met alles er op en er aan wist de thuisploeg in de slotfase de winst naar zich toe te trekken nadat EVC dankzij twee rode kaarten met negen man was komen te staan. De thuisploeg was in de eerste helft de betere ploeg al wist men dat niet in cijfers uit te drukken. Wel kreeg en hiervoor een uitgelezen mogelijkheid maar Lazar Prenda miste vanaf de strafschopstip na een vermeende handsbal van een Edamse verdediger. Kort na de pauze kwamen de gasten via een uitval dankzij Jeffrey Schilder op voorsprong.

Deze achterstand bleef lang staan maar in de laatste minuten, onder inmiddels barre weersomstandigheden, gebeurde er van alles. In korte tijd kregen twee spelers van EVC hun tweede gele kaart wegens tijdrekken en praten en hier profiteerde Reiger Boys optimaal van. Vijf minuten voor tijd schoot aanvoerder en uitblinker Richard Fortes Rodriguez de 1-1 tegen de touwen en drie minuten later werd er na een vrije trap in een onoverzichtelijke situatie door EVC in eigen doel geschoten. De drie welkome punten voor de ploeg van trainer/coach Marc van Wonderen zorgt ervoor dat men afstand neemt van de laatste plaats waar op dit moment de tegenstander van komende week, FC Castricum, bivakkeert.

Foto's: Paul van der Molen